FGR po trénincích v Indianapolis

Historicky nejdelší trasu na závodní víkend zatím absolvoval náš tým MOTO FGR. Pro některé z nás to byla vůbec první cesta za velkou louži, proto jsme byli v očekávání, jaké to tu vlastně bude.

Páteční volné tréninky byly ze začátku ovlivněny proměnlivým počasím, když po čtvrteční noční průtrži se odjel první trénink na osychající trati. Po opatrném začátku Jasper zajel ke konci tréninku do boxu, kde mu mechanici přezuli na suchou směs. Stihl ještě dvě kola a toto rozhodnutí bylo odměněno 9. místem, které je naším zatím vůbec nejlepším výsledkem v tréninku v kolotoči MOTO GP. Odpoledne se jel druhý trénink za slunečných podmínek na suchu. Jasper se ze začátku chytl rychlé skupinky a ve třetím kole se mu podařilo zajet rychlé kolo, které ho drželo ještě několik minut před koncem v první patnáctce. Bohužel již ke konci zrychlit nedokázal a propadl se na 23. pozici.

Jaspera stále limituje zlomenina kůstky v nártu, kterou si přivodil při kvalifikaci v minulém závodě v Mugellu. I přes ujištění managmentu jezdce, že bude stoprocentně fit, tomu tak není ...
Sobotní den pro nás nezačal vůbec dobře. V úvodu třetího volného tréninku se přetrhl řetěz a Jaspera museli přivézt organizátoři. Naštěstí byla v té chvíli vyvěšena červená vlajka a trénink byl na několik minut přerušen. I tak jsme přišli o cenných patnáct minut. Jasper zajel ke konci tréninku na výměnu zadního kola s cílem prokousat se ze samotného chvostu výsledkové listiny. To se bohužel nepodařilo, když nepřekonal ani svůj páteční čas, a po odjetí pouhých 10 kol klesl na konečné 28. místo.
Důležitý trénink byla především kvalifikace, na kterou jsme změnili nastavení pérování, protože jsme měli problémy s přilnavostí. Jasper se pohyboval za první dvacítkou, když byl trénink po nepříjemném pádu Němce Folgera přerušen. Po krátké pauze trénink pokračoval, Jasper se začal probíjet z 28. místa rychlými koly na konečné 22. Umístění mohlo být o něco lepší, když v dobře rozjetém posledním kole před ním upadl Španěl Alex Marquez a trénink byl přerušen a předčasně ukončen. Jasper se výrazně zlepšil oproti volným tréninkům a tak ztráta byla pouhých 1,7 sec. Také nastavení se ukázalo jako ideální a zůstane neměnné až do závodu , který startuje zítra v 17 hod. středoevropského času.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist