Do posledního závodu sezony Salač odstartuje z druhé řady

Druhý den Velké ceny Valencie, posledního podniku MotoGP 2021, pokračoval kvalifikacemi. Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky se dostal po dopoledním tréninku do elitní kvalifikace Q2. V ní zajel 5. místo a do zítřejšího závodu tak odstartuje z druhé řady.

Ve třetím tréninku dnes dopoledne Filip Salač nezlepšil svůj čas z toho prvního pátečního. V kombinovaném pořadí se tak po včerejšku propadl ze čtvrtého na dvanácté místo. I tak měl ale zajištěn přímý postup do elitní kvalifikace, kam po trénincích míří prvních čtrnáct jezdců. V té pak po tradičních taktických manévrech, kdy celé pole zamíří do boxů a na trať opět vyrazí až v úplném závěru, zajel nejrychleji poslední kolo. Páté místo je po červnovém vítězství v kvalifikaci na Sachsenringu a říjnovém druhém místě v Misanu Filipův třetí nejlepší kvalifikační výsledek v Moto3. A druhou řadu na startu si zopakuje po srpnovém Silverstone, kde v kvalifikaci skončil šestý. Kvalifikaci ve Valencii vyhrál poprvé ve své kariéře v Moto3 již jistý mistr světa Španěl Pedro Acosta. Filip Salač za ním zaostal o 0.424 sekundy, na druhého Japonce Tatsukiho Suzukiho ale Filip ztratil už jen 0,114 sekundy.

„Pro nás to byl dneska skvělý den. Ve třetím tréninku se mi nepodařilo zajet rychlé kolo, protože na trati byly žluté vlajky. Ale kvalifikace se povedla na jedničku, ztráta na druhé místo byla desetina sekundy. Já mám z dnešního výsledku větší radost než z první řady v Misanu nebo pole position na Sachsenringu. Jsem tady silný, doufám, že si zítra závod užiju, už se na to moc těším,“ zhodnotil Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist