Dirk Heidolf před soudem

Týmový manažér Racing Team Germany Dirk Heidolf se nachází v nelehké situaci, když má na krku obvinění z pokusu o pojistný podvod. První soud se už konal 29. listopadu, 15. prosince je druhé slyšení a potom bude vynesen rozsudek.

Pozice týmového manažera Racing Team Germany a 25% vlastníka tohoto týmu Dirka Heidolfa je hodně vratká. 35-letý bývalý pilot Grand Prix se musel 29. listopadu 2011 u soudu v Hohenstein-Ernstthalu zodpovídat z pokusu o pojišťovací podvod, 14 svědků a jeden soudní znalec vypovídali o případu, soudní líčení trvalo celkem 7 hodin a poté ho soudce Manfred Weber odročil na 15. prosince, kdy budou povolání další dva svědci.

A co se vlastně stalo a o co v tomto případu jde? 4. ledna 2010 oznámil na policejní stanici Limbach-Oberfrohna jmenovaný manažer Heidolf vloupání do dílny RTG (Racing Team Germany) nacházející se na území okruhu Sachsenring.
Dle jeho výpovědi byly ukradeny kitové motory Honda 250, které v sezóně 2009 jezdil v mistrovském šampionátu tehdejší pilot týmu Bastien Chesaux ze Švýcarska. Vyčíslená škoda nahlášená Dirkem Heidolfem byla ve výši 61.000 Euro.

Policie ovšem na zámku od dílny nenašla žádné stopy po vloupání a naopak vyšlo najevo, že dle platné smlouvy měl tyto motory už 30. listopadu 2009 odevzdat Heidolf firmě HRC nazpět, takže už dávno byly někde v kontejnerech poslány do Japonska.

Pokud se v polovině prosince po výslechu dalších dvou svědků ukáže, že se jednalo o pojišťovací podvod, tak je pozice Heidolfa jako týmového šéfa absolutně nepřijatelná. 

Na příští sezónu nedostal RTG žádné místo na startovním roštu Moto2, ale má zajištěny dvě místa v Moto3. Jedním z jezdců bude Luis Rossi z Francie, na druhé místo se kandidáti zrovna nehrnou a tak jediným adeptem je Němec Toni Finsterbusch, pokud by totiž musel uvolnit sedačku u MZ Jonasovi Folgerovi, tak by byl rázem tento německý mladík bez motocyklu na sezónu 2012.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist