Další sourozenecká dvojice v MS, Darryn Binder míří do Moto3

Společnost World Wide Race, která letos provozuje v mistrovství světa silničních motocyklů tým Moto3 Ambrogio Racing, angažovala pro rok 2015 jezdce z prostředí Red Bull Rookies Cupu Darryna Bindera, bratra Brada Bindera, který s týmem závodí letos a od příštího roku pojede s Red Bull KTM Ajo.

Šestnáctiletý Darryn je mladším bratrem Brada Bindera a v letošním ročníku Red Bull Rookies Cupu obsadil třinácté místo. S nejlepším výsledkem v podobě jednoho pátého místa dostal šanci jet v mistrovství světa a v roce 2015 bude Jihoafričan týmovým kolegou italského závodníka Alessandra Tonucciho, který je aktuálně členem týmu Moto3 CIP.

„Od začátku sezony jsem svého bratra velmi bedlivě sledoval jak si vede v boxech, snažil se získat co nejvíc informací o datech a tak dále, protože jsem nikdy před tím něco podobného nedělal,“ řekl Darryn Binder.
„S bratrem jsme si velmi blízcí, takže jsme vždy spolu. Snažil se mě naučit co bylo v jeho silách a já se od něj budu chtít naučit co nejvíc. Je to pět let, kdy jsme spolu naposledy proti sobě závodili a bylo to tehdy v jihoafrickém šampionátu 125ccm.“

„Abych řekl pravdu tak nevím, co od příští sezony očekávat. Určitě se budu, tak jako vždy, snažit odvést maximum,“
dodal Jihoafričan, který tak s bratrem rozšíří počet sourozeneckých dvojic. Dnes už v MS závodí Alex Márquez (Moto3) - Marc Márquez (MotoGP), oba dokonce ve vedení jednotlivých kubatur, Pol Espargaró (MotoGP) - Aleix Espargaró (MotoGP) plus bratranci Maverick Viňales (Moto2) a Isaac Viňales (Moto3).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist