Čtyři wild card pro Jerez

Dvě wild card v Moto3 a dvě v Moto2, tedy celkem čtyři jezdce navíc ve startovním poli se představí při GP Španělska na okruhu Jerez de la Frontera.

19-letý Němec Kevin Hanus pojede s motocyklem Honda-NSF250R v kubatuře Moto3 a nesmíme zapomenout, že vloni v dešti skončil v Le Mans jako 13. Kevin jede pochopitelně za tým svého otce Team Hanusch Moto Promotion Jaroslava Hanuse, který původně vlastnil u nás v České republice tým Elit-125, kde jezdil Jakub Smrž, a který později převzal Dani Epp.

Druhým jezdcem s wild card v Moto3 pak bude domácí Jorge Navarro (ročník narození 1996), jenž při prvním závodě CEV minulý víkend v Barceloně havaroval v první jízdě ze 2. pozice. Jezdec se startovním číslem 49 jede za tým MIR Racing Moto3, v praxi je to satelitní Asparova stáj a s motocyklem Honda NSF250R.

V Moto2 se na okruhu Jerez de la Frontera představí 20-letý Alejandro Marinelarena v sedle motocyklu Suter MMX2 týmu Targobank CNS Motorsport.a zkušený 24-letý Dani Rivas s bikem KALEX týmu TSR Motorsports. Toho známe především z úplného začátku kubatury Moto2 v sezóně 2009, kdy Rivas byl úplně prvním jezdcem tehdy neznámé kubatury a s bikem BQR-Moto2 týmu Blusens závodil v CEV Extreme 2009.
Původně měl i v královské kubatuře startovat jezdec s wild card a sice testovací pilot Ducati Michele Pirro. Ten sice na startu bude, ovšem jako náhradník za zraněného Bena Spiese v týmu Pramac Racing, o čemž jsme vás informovali v tomto článku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist