Aragon: Změny ve startovní listině

Než vyjedou k dnešním volným tréninkům jezdci všech tři kubatur na trať MotorLand Aragon v Alcanizi, tak se podívejme na několik změn oproti stabilní startovní listině.

Moto3 - dvě divoké karty

Španělé Juanfran Guevara - číslo "58" z týmu Wild Wolf BST (motocykl FTR-Honda) a Jorge Navarro - "49" - tým Bradol Larresport (motocykl Honda) se představí v Aragonu s wild card. Zatímco Guevara debutoval v GP už vloni ve Valencii, tak pro Navarra to bude světová premiéra.
O startu našeho Miroslava Popova jsme už psali, ten pojede se svým oblíbeným startovním číslem "95" místo stabilního jezdce týmu Mahindra Racing Itala Riccarda Morettiho a na motocyklu Mahindra.

Po zániku týmu MZ-Racing byl Němec Toni Finsterbusch definitivně potvrzen od IRTA do týmu RTG, tedy Racing Team Germany.

Moto2 - jeden "divočák"

20-letý Alejandro Marinelarena (číslo "92") z týmu Motorsport se šasím Suter absolvuje svou premiéru v Grand Prix právě v Aragonu.

Místo Rickyho Carduse pojede i tentokrát v týmu Arguiñano Racing mladičký Jihoafričan Steven Odendaal (číslo "84"), který už má za sebou kromě 6 loňských startů i letošní Misano s motocyklem AJR. Synovec Carlose Carduse - tovární ex-pilot Hondy ve 250-kách - Ricky je sice velkým kamarádem Jorge Lorenza, ale ani to mu nezajistilo trvalé místo na startovním roštu Moto2. Nejdříve byl Ricky Cardus po Brně zraněný - zlomená pravá klíční kost, a nyní mu došly sponzorské peníze.

Zraněného Švýcara Randyho Krummenachera vystřídá jeho mladý krajan Jesco Rafin (číslo "20").

Po zranění se vrací Brazilec Eric Granado a úspěšnou operaci má za sebou i Brit Scott Redding. U tohoto britského jezdce ale není jisté, zda bude schopen absolvovat aragonský závod, v případě "pracovní neschopnosti" je připraven australský náhradník Damien Cudlin.

A konečně v týmu Technomag-CIP pojede i tentokrát za Roberta Rolfa zkušený Japonec Tomoyoshi Koyama (číslo "75").

MotoGP

Ital Danilo Petrucci a jeho tým IODA-Racing definitivně vyměnili motocykl CRT/ART za Ioda-Suter s motorem BMW.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist