Ana Carrasco podepsala s RW Racing GP

V roce 2014 bude závodit v barvách nizozemské stáje RW Racing GP španělská jezdkyně Ana Carrasco. Šestnáctiletá rodačka z jihovýchodního Španělska letos poprvé závodila v mistrovství světa s týmem Calvo a po skončení sezony dlouho hledala místo v Moto3. Nakonec podepsala jeden rok s RW Racing GP.

Ve své premiérové sezoně obsadila Ana Carrasco celkové jednadvacáté místo v kubatuře Moto3. Během roku 2013 byla v garáži s týmovým kolegou Maverickem Viňalesem, který ve finále sezony vyhrál titul. Španělka neměla dlouho své místo jisté, ale nakonec v Moto3 zůstává a po roce stráveném v sedle KTM pojede v roce 2014 s motocyklem Kalex KTM.

První bodovaný závod Any Carrasco a první bod, který v Moto3 získala žena, byl až v závěru sezony, když cílem závodu v Malajsii projela španělská jezdkyně patnáctá. Osmé místo v posledním podniku sezony ve Valencii bylo pro mnohé velkým a příjemným překvapením. Dá se tedy očekávat, že Carrasco bude v takto nastaveném tempu pokračovat.
Šéf stáje RW Racing GP Jarno Janssen je příchodem mladé závodnice pochopitelně nadšený, protože to pro tým znamená další zajímavou výzvu. „Ana prokázala, že je neobyčejně talentovaná,“ řek Jarno Janssen. „Ve svém prvním roce v Moto3 předvedla pár neuvěřitelných výkonů a my věříme, že ji v dalším růstu dokážeme pomoci.“

„Má silnou osobnost a pevnou vůli na sobě tvrdě pracovat, aby dosáhla co nejlepšího umístění. Samozřejmě je zajímavé mít v týmu dívku, ale v tom nebude žádný rozdíl. Talentovaný jezdec je jednou talentovaný jezdec a Ana je velmi talentovaná. Jsme velmi rádi, že se Ana připojí k týmu RW Racing GP,“
dodal Jarno Janssen.

Ana Carrasco odešla z týmu LaGlisse, kde po skončení letošní sezony zamířil český závodník Jakub Kornfeil, který v roce 2014 bude týmovým kolegou Isaaca Viñalese. Carrasco teď naopak zamířila k týmu RW Racing GP, kde v roce 2013 závodil právě Jakub Kornfeil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist