Almeria: KTM 2013 poprvé na trati

Arthur Sissis, Zulfahmi Khairuddin a Luis Salom testovali své tovární motocykly KTM týmu Aki Aja minulý týden poprvé na okruhu. Nyní je od zítřka čeká oficiální testování IRTA na trati Ricarda Torma u Valencie.

Mistrovský tým Red Bull KTM Ajo se před oficiálními testy ve Valencii - trvají od zítřka do čtvrtka - připravoval minulý týden v Almerii. Zatímco Arthur Sissis v týmu zůstal, tak přibyli Zulfahmi Khairuddin a Luis Salom, přičemž u "Fahmima" je to pouze kosmetický přestup: "Máme za sebou tři dny výborných testů v Almérii, kde jsem letos poprvé seděl na biku. Pocit z jízdy mám velmi pozitivní, den ode dne jsem já a tým získávali stále více zkušeností a lépe porozuměli motorkám", řekl po Almérii vicemistr světa ze Španělska.
"Jelikož to byl úplně první test vůbec, tak jsme spokojeni i s časy. Vyzkoušeli jsme řadu věcí a při příštím testu ve Valencii můžeme dále pracovat se základním setupem, a postupně zvyšovat výkon", dodal dále Salom, který časem 1:39,9 min. zůstal jen těsně druhý za největším favoritem letošního šampionátu Maverickem Viñalesem s dalším továrním motocyklem KTM svého nového týmu LaGlisse - 1:39,1 min..

Také jeho týmový kolega Khairuddin byl prvním testem opravdu nadšený: "Byly to pro nás tři skvělé dny. Začali jsme práci s novým bikem a já jsem se naučil některé nové věci. Také jsem poznal, co nejlépe funguje".
Pilot z Malajsie dále vyzkoušel hodně nových dílů: "Musím ještě zlepšit svůj jezdecký styl. Bylo to hodně pozitivní, že ještě před Valencii jsme mohli objet několik kol zde".

Sissis, který pojede ve stejném týmu už druhý rok, pak viděl letošní úvod následovně: "Bylo to dobré, po zimní pauze sedět opět na motocyklu. Tyto tři dny byly důležité k tomu, abychom lépe poznali nový motocykl. Vyzkoušeli jsme řadu novinek a na konci našli i ten správní základní setup. Byli jsme poprvé na tomto okruhu a museli jsme si teprve zvyknout. Doufám, že ve Valencii budeme hodně rychlí".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist