Ajo v Holandsku nebodoval, přesto jej v cíli čekaly bouřlivé ovace

Jezdec týmu RBA Racing Niklas Ajo v Assenu bojoval o svůj nejlepší výsledek dosavadní části sezony. Do poslední šikany před cílem najížděl osmý, těsně před českým závodníkem Karlem Hanikou, nicméně co se týče výsledku, štěstí k Finovi nebylo příznivě nakloněno. Pokud jde o finále a poslední metry závodu, tak na tomto krátkém úseku měl Fin naopak pořádný kus štěstí.

Do závodu nejnižší kubatury startoval Niklas Ajo šestnáctý. V průběhu závodu dokázal zabojovat a dostat se do první desítky. Bojoval ve skupině o osmé místo a na této pozici také najížděl do poslední šikany před cílem. Přesně tam, ale Fina vykopla ze sedla jeho motorka, takže vše mohlo skončit pádem před skupinou jezdců, kteří jeli těsně za ním.

K tomu naštěstí nedošlo, protože Ajo motorku nepustil a to ani v okamžiku, kdy se dostal na její pravou stranu, kde pokračoval směrem k ochranné bariéře. Tam přímo zázračným způsobem celou situaci zvládl aniž by do zdi narazil, dostal se zpátky na dráhu a přímo po kolenou projel s motorkou po boku cílem.

Sedmnácté místo Ajovi body nepřineslo, ale dočkal se mohutného povzbuzování a ovací ze strany diváků hlavní tribuny v Assenu, jenž za víkend podobně zaburácela asi jen dvakrát - poprvé, když Niklas Ajo předvedl svůj akrobatický kousek a podruhé, když o něco později bojoval Valentino Rossi s Marcem Márquezem o vítězství.

Po skončení závodu byl Fin středem pozornosti světových médií, ale nebyl pochopitelně moc nadšený. „Měl jsem štěstí, že jsem tam nenarazil do zdi,“ komentoval dění Niklas Ajo. „V zatáčce jsem na to zatlačil o něco ví než bylo třeba. Pak už jsem chtěl jen zavřít oči a doufat, že nenarazím do bariéry. Nemyslel jsem na nic jiného!“

„Je to velká škoda, protože jsem tím přišel o osmé místo, nejlepší výsledek sezony. Doufejme, že už v dalším závodu budu úspěšnější,“
dodal Niklas Ajo, jemuž v průběžném hodnocení šampionátu patří po osmi odjetých kolech devatenáctá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist