Ajo Motorsport pokračuje v Moto2 a Moto3 s podporou Red Bullu a KTM

Ve čtvrtek tým Ajo Motorsport oficiálně potvrdil, že zůstává součástí mistrovství světa Moto2 a Moto3 a to nadále s podporou Red Bullu a KTM. Týmy Fina Aki Aja nyní závodí v obou třídách s motocykly KTM, ale vzhledem k avizované změně strategie rakouského výrobce bude z jejich strany pro sezonu 2020 nutná změna výrobce Moto2.

V rámci rakouské Grand Prix KTM oficiálně oznámila změnu jejich strategie v mistrovství světa silničních motocyklů s tím, že prioritou nyní budou třídy MotoGP a Moto3. V případě Moto3 chce rakouský výrobce vrátit do hry značku Husqvarna a vyvinout zcela novou motorku pro potřeby této kategorie. Husqvarnu jsme už v Moto3 u týmu Aki Aja viděli v letech 2014 a 2015. Brit Danny Kent získal pro tuto značku hned v první sezoně dvoje umístění na stupních vítězů.

V Moto3 má tým Aki Aja velmi úspěšnou bilanci, protože jeho jezdci s motocykly KTM vyhráli celkem třiatřicet závodů a dva světové tituly. V Moto2 tým Aki Aja spolupracuje s KTM od roku 2017 a loni získali s Miguelem Oliveirou titul vicemistra a tým Red Bull KTM Ajo vyhrál světový titul v soutěži týmů. V letech 2015 a 2016 slavili světové tituly Moto2 s Johannem Zarcem a Kalexem, jenž se i dnes jeví jako jejich volba pro sezonu 2020 spojenou s jezdci Jorge Martin a Iker Lecuona.

„Jsem moc rád, že můžeme mít ve střední třídě pro příští rok tak silný projekt,“ uvedl majitel týmu Aki Ajo a pokračoval: „Jorge Martin a Iker Lecuona jsou bezpochyby dva obrovské talenty. S KTM a Red Bullem jsme v Moto2 strávili tři společné roky, dosáhli společně úspěchů a proto je důležité nadále úzce spolupracovat.“

„Stejně tak v Moto3, kde pokračujeme ve spolupráci s Red Bullem a KTM v přípravě talentů pro MotoGP a speciálně teď, když KTM zaměří ještě víc svoji pozornost na technický rozvoj tříd MotoGP a Moto3,“
doplnil Ajo, jehož současný jezdec Moto2 Brad Binder přestoupí po skončení sezony do MotoGP k satelitu KTM Tech 3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist