Adrian Martin pojede u Aspara

Třetím jezdcem v týmu Jorge "Aspara" Martineze bude další španělský pilot Adrian Martin, který "vyletěl" z týmu Alexe Debona Motorsport 69, ale velmi rychle našel nový tým pro sezónu 2011 a pojede u Aspara tovární motocykl Aprilia RSA vedle Nicolase Terola a Héctora Faubela.

Jednou jsi nahoře a jindy zase dole. Vloni 15. jezdec šampionátu "dvácek" Adrian Martin se na testech ve Valencii dozvěděl, že je aktuálně bez týmu a bez motorky.

Nyní se na něho paní štěstěna obrátila svou pěknou tváří a mladý španělský talent našel svůj nový tým. Jeho jméno není žádným překvapením, neboť Aspar mu místo slíbil už při testech ve Valencii, ovšem mělo to být ve španělském šampionátu CEV. Situace se obrátila skvělým směrem a Adrian Martin pojede místo CEVu mistrovství světa stopětadvacítek s továrním motocyklem Aprilia RSA.
"Jsem názoru, že Adrian je schopen hrát v letošním šampionátu hodně významnou roli. Bude to pro něho druhý rok v šampionátu a ačkoliv je ještě mladý a ještě se stále učí, tak má hodně vysoký potenciál. S Terolem a s Faubelem jako s týmovými kolegy se toho může hodně naučit a získat další zkušenosti", říká týmový šéf Jorge Martinez 'Aspar' a hned dodal: "Jet se třemi jezdci jako v minulosti, je koneckonců pozitivní, a vždy jsme byli úspěšní. I když ve třech kubaturách vlastně nasadíme celkem 6 jezdců, což bude náročné". 

"Jsem hrdý na to jet ve vítězném týmu, který je v této kubatuře na absolutní špičce. Pojedu tovární motocykl vedle dvou fantastických pilotů, od kterých se mohu hodně naučit. Je ještě hodně brzy říkat nějaké prognózy, ale chtěl bych dokončit každý závod v Top10. Pojedu svou druhou plnou sezónu v MS, neustále se učím a doufám, že letošní rok udělám velký krok dopředu",
říká 19-letý španělský jezdec Adrian Martin, který svůj první závod Grand Prix jel v Misanu 2008 a k dnešnímu dni má za sebou celkem 21 závodů s nejlepším umístěním v Motegi, kde projel cílem jako devátý.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist