Mirovi se lepí smůla doslova na motorku

Po 8 měsíční přestávce bez závodní motorky se Mira Popov vrátil do seriálu CIV, když absolvoval tento víkend dva závody tohoto seriálu na trati v Mugellu.

Po sobotním závodě, o kterém jsme vás informovali v aktuálním článku ze včerejška, si český motocyklový talent Mira Popov vypil dnes "kalich hořkosti až do dna".

Míra Popov se konečně domluvil se svým bývalým týmem Eleggi Racing a dostal k dispozici motocykl kubatury Moto3. Ostatně jak probíhal dnešní den, nám přiblížil Mírův otec:

"Přibližně v polovině ranního warm upu totiž přestala fungovat převodovka a z motoru se ozývaly hodně zvláštní zvuky připomínající rachocení. Tak jsme pro jistotu dali do závodu nový motor.

Do dnešního závodu odstartoval Míra celkem dobře a už v první zatáčce získal několik pozic k dobru. Propracoval se až na 13. místo. Ve skupině se tvrdě bojovalo, a pozice se neustále měnily. Bohužel v 6. kole přestala převodovka fungovat úplně a Míra si musel řadit v několika úsecích a podřazovat sám rukou...! Výsledkem ale bylo, že v 9. kole musel zajet do boxu. Pokud se dá shrnout celý víkend, tak místo většího počtu najetých kilometrů to byl test neustálých zastávek v depu...Pozitivní ale je, že se synovi hned na poprvé podařilo na úplně novou motorku zvyknout a jeho nejlepší čas se lišil jen 1,6 sekundy od nejrychlejšího jezdce kubatury Moto3. Doufám, že se nám podaří domluvit další závod italského šampionátu a najezdit další nezbytné kilometry se čtyřtaktem a lépe tak porozumět chování čtyřtaktní motorky, na které Míra ještě nikdy nezávodil"
, zhodnotil exluzivně po náš web motorkari.cz italský závodní?, tedy spíše testovací!, víkend Miroslav Popov sr. 


 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist