Míra Popov dojel v Mugellu jednou šestý

Dvěma závody pokračoval italský šampionát CIV na okruhu v Mugellu a pochopitelně s účastí Miroslava Popova v kubatuře do 125 ccm. Tomu se moc nedařilo a do italského šampionátu si připsal za tento víkend pouhých 10 bodů.

V prvním sobotním závodě kubatury do 125 ccm neodstartoval náš Mira Popov z týmu Ellegi Racing s motocyklem Aprilia zrovna nejlépe, když stál sice na roštu v první řadě - čtvrtý, ale po prvním kole se nacházel až na místě šestém. Jen pro zajímavost,  na startu bylo celkem 38 jezdců společné kubatury do 125 ccm a Moto3, včetně 3 hostů z reprezentačního týmu Velké Británie. Po čtyřech kolech se dostal Popov už na druhé místo a v pátém - ze třinácti - celý závod vedl, přičemž mezitím stačil zajet ve 3. kole i nejrychlejší kolo celého závodu časem 1.59.386 (158,159 km/h). Bohužel vzápětí pro něho sobotní závod skončil...

Napínavý závod - když vedoucí trojice dojela v rozmezí 0,205 sekundy - vyhrál Ital Niccolo Antonelli před svými krajany Manuelem Tatasciorem a Kevinem Caliou, který se tak dostal do čela šampionátu. Popovův týmový kolega a vedoucí jezdec šampionátu Red Bull Rookies Lorenzo Baldassarri dojel jako pátý

Za Kevinem Caliou - má na svém kontě 81 bodů - byl po sobotě jako druhý v šampionátu vítěz Antonelli (78 bodů) a až třetí Romano Fenati - vyhrál letos celkem 3x (75 b.). Český jezdec Mira Popov se propadl v šampionátu až na místo 5. (58 b.). 
Nedělní závod se stal opět kořistí Niccola Antonelliho o 0,122 sekundy před Romanem Fenatim. Dramatický souboj kvarteta jezdců o poslední místo na bedně vyhrál Kevin Calia před Manuelem Tatasciorem, Massimem Parzianim a naším Miroslavem Popovem, když tuto čtveřici dělilo v cíli pouhých 1,4 sekundy. Našemu jezdci se opět nevydařil start a z prvního kola se vracel až jako 14. Po 5 okruzích se už probojoval na místo 6., a to také uhájil před svým týmovým kolegou z Ellegi Racing, lídrem šampionátu Red Bull Rookies Lorenzem Baldassarrim.
V šampionátu CIV kubatury do 125 ccm vede dvojnásobný mugellský vítěz Antonelli, který má po šesti z osmi závodů (chybí ještě zářijová Vallelunga a říjnové Mugello) 103 bodů. Druhý je Calia (97) a třetí Fenati (95). Čtvrtý Parziani má bodů 73 a náš Popov si udržel místo páté - 66 bodů, což stále dává naději na uhájení loňské titulu vicemistra Itálie. Jen pro doplnění, vloni vyhrál a mistrem Itálie se stal Mauriello (97) před Popovem (95) a Tonuccim (85).  
V ostatních závodech italského šampionátu vyhráli v superbicích v sobotu Alessandro Polita před Matteem Baioccem a Federicem Sandim - všichni na Ducati, v neděli pak Baiocco před Politou a opět Sandim. Šampionát superbiků vede ještě stále Baiocco se ziskem 125 bodů před Politou (113) a Sandim (79).   
Společný závod supersport a Moto2 vyhrál v sobotu Roberto Tamburini s Yamahou před Ilariem Dionisim na Hondě - na snímku - a Mirkem Giansantim s Kawasaki. Nedělní vítěz se opět jmenoval Tamburini, tentokrát před Stefanem Crucianim na Kawasaki a Alessiem Palumbem s Hondou. V tabulce mistrovství CIV vede Dionisi - 111 bodů, před Tamburinim (95) a Giansantim (83).    
Litrové stocky se stali kořistí Danila Petrucciho na Ducati před Ivanem Clementim s BMW a Leandrem Mercadem na Kawasaki. Druhý závod - v neděli - vyhrál Andrea Antonelli s Hondou - na snímku - před Lorenzem Alfonsim a Fabriziem Perottim - oba na BMW.  V šampionátu vede starý známý ze šampionátu poháru FIM Petrucci - 89 bodů před Perottim (68) a Magnonim (66).
A konečně malé stocky vyhrál včera Berardino Lombardi před Riccardem Russem a Federicem Montim - všichni na Yamahách a dnes pak Rus Vladimír Leonov (na snímku) - včera v cíli sice druhý, ale dodatečně diskvalifikovaný - před Nicolou Morrentinim a Russem - všichni na Yamahách. V šampionátu je na čele B. Lombardi se 105 body před Rusem Leonovem (80) a Italem Russem (80).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist