Lorenzo Lanzi oficiálně odřekl týmu Liberty

31-letý italský pilot Lorenzo Lanzi dnes oficiálně oznámil své plány na sezónu 2013. Jeho rozhodnutí je ovšem v neprospěch týmového šéfa Effenbert-Liberty Maria Bertuccia.


Lanzi se rozhodl pro daleko jistější variantu, než je horká sedačka v tomto česko-italském týmu, a pojede raději italský superbikový šampionát CIV. Zde bude mít k dispozici motocykl MV Agusta F4: "Pojedu jeden z motocyklů MV v CIV. Už se moc těším, že budu součástí rodiny Castiglionových", okomentoval Lanzi své nové působení. 

Podnikatelská rodina Castiglionových koupila MV Agustu 2010 od Harleye Davidson. Od té doby to jde s tradiční značkou z Varese pouze směrem nahoru. Jako týmový šéf Lorenza Lanziho bude fungovat zkušený Mauro Scardassa, který má za sebou řadu různých míst v paddocku WSBK.

Neuvěřitelné: Na nových webových stránkách týmu Liberty Racing je i nadále informace, že tento tým jedná s tímto 31-letým italským pilotem.

            

Zkušený bývalý tovární pilot Ducati vloni absolvoval nejen 4 závody za skandály pronásledovaný superbikový česko-italský tým z Prahy, ale především za další pražský tým ProRace Honda vyhrál senzačně supersportový závod na mokrém povrchu v Assenu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist