Vostatek srovnal krok s konkurencí, potřebuje ještě zlepšit kvalifikaci

O víkendu 8. a 9. května 2021 pokračoval ve Valencii šampionát FIM CEV Repsol 2021. Český závodník Ondřej Vostatek vybojoval páté místo v kategorii Superstock 600 a posunul se na pátou příčku průběžného hodnocení šampionátu.

V prvním tréninku řešil Ondřej s týmem drobné technické problémy a následně pokračovali v optimálním nastavování motocyklu. Především se jednalo o nastavení motorové brzdy a zlepšení gripu na zadní pneumatice. Ondrovy časy se postupně zlepšovaly a pohybovaly se kolem třetího až pátého místa.

V sobotní kvalifikaci zajížděl Ondřej sám konstantní rychlá kola v rozmezí desetin, ale nepodařilo se mu zajet takticky jedno rychlé kolo. Obsadil nakonec sedmou příčku ve své kategorii STK600, dvaadvacátý stál na startovním roštu závodu evropského šampionátu Moto2.

Do závodu Ondra dobře odstartoval. Od jeho skupiny jezdců ho oddělil jeden motocykl třídy Moto2 s nímž bojoval, aby se dostal do hry o třetí místo ve své kategorii. Po úspěšném předjetí začal Ondřej dotahovat skupinku STK600, která mu za tu dobu poodjela. Podařilo se mu jí dostihnout a mohl začít bojovat o třetí místo. Boj o pódiové umístění však zastavila červená vlajka a zastavení závodu. Po restartu Ondřej dobře odstartoval se skupinkou Supersportů, ale v závěru závodu ztratil grip na zadní pneumatice. Díky tomu začal ztrácet tempo a soupeři mu poodjeli. Do boje o pódium už nemohl zasáhnout a závod dokončil na pátém místě. Vybojoval jedenáct bodů a v celkovém hodnocení se posunul na páté místo.

Ondřej Vostatek k závodu uvedl: „Celkově to byl zase náročný víkend, kdy jsme museli hodně ladit motocykl, ale celkově hodnotím tento víkend pozitivně. Je vidět, že mi pomohlo se rozjet na Jarní ceně a na Dafitu, a pořád se zlepšuji. Od svého kolegy Alexe Escrige už jsem jenom kousek. I změna týmu byla dobrá volba, protože na té samé motorce tu jedou kluci i ze španělského mistráku, kde jsem na ně ztrácel 1,6 sekundy. Teď už jedeme společně v desetinkách. Musím ale zlepšit taktiku kvalifikace, aby se mi podařilo zajet jedno rychlé kolo a zapracovat na jízdním stylu, který mi pomůže být ještě rychlejší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist