Ve Valencii získal zlatý double Foggia a Granado

Dnem závodu vrcholil v neděli program čtvrtého podniku sezony motocyklového seriálu FIM CEV Repsol. Oba závody juniorské mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 vyhrál italský jezdec Dennis Foggia, zlatý double v závodech evropském šampionátu FIM CEV Repsol Moto2 získal Eric Granado a v jediném klání víkendu série European Talent Cup (ETC) zajel na první místo Alex Toledo. Z českých závodníků bodoval osmým místem v cíli závodu ETC Ondřej Vostatek.

Vítězem obou závodů juniorského MS FIM CEV Repsol Moto3 je italský závodník Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy). V prvním klání Ital vyhrál s náskokem téměř čtyř sekund, ale za ním se děly věci. O zbývající dvě pozice na stupních vítězů bojovala hned trojice závodníků, které po průjezdu cílem dělily doslova jen tisíciny. Na druhém místě skončil Alonso López (Junior
Team Estrella Galicia 0.0), který překonal třetího v pořadí Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0.0) rozdílem jediné tisíciny. Čtvrtý Vicente Pérez (Reale Avintia Academy) ztratil na pódiové umístění jen 0,098 sekundy.

Závěr druhého klání byl ve srovnání s tím prvním o něco klidnější. Vyhrál znovu Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy) před Jeremy Alcobanem (Junior Team Estrella Galicia 0.0) a Vicentem Pérezem (Reale Avintia Academy). Filip Salač (Montáže Brož Racing) nestartoval kvůli zranění nohy z Barcelony. V průběžném hodnocení je na první pozici Dennis Foggia, jemuž se do této chvíle podařilo nasbírat 111 bodů. Druhý Jeremy Alcoba ztrácí na vedení pětadvacet bodů, třetí Sergio García (Junior Team Estrella Galicia 0.0) je o devětatřicet bodů pozadu.

Dva závody jeli také jezdci evropského šampionátu FIM CEV Repsol Moto2. V prvním klání slavil vítězství Eric Granado (Promoracing). Brazilec vyhrál náskokem necelé sekundy před Španělem Ricky Cardúsem (Team Stylobike), necelé dvě sekundy na vítězství ztratil třetí v pořadí Héctor Garzó (Team Wimu CNS). Český závodník Jirka Mrkývka (WilliRace Team) první závod nedokončil a do druhého vůbec nenastoupil. První závod zastavili hned po prvním kole kvůli kolizi několika jezdců a z původních devatenácti kol zkrátili na dvanáct.

Také druhý závod šestistovek vyhrál Eric Granado (Promoracing), tentokrát už s téměř čtyřsekundovým náskokem. Body za druhé místo vybojoval Ricky Cardús (Team Stylobike), třetí projel cílem Jihoafričan Steven Odendaal (NTS Sportscode T Pro). Po pěti závodech sezony vede průběžné hodnocení evropského šampionátu Ricky Cardús, druhý je Eric Granado, ale oba mají na svém kontě po devadesát bodů. Třetí v pořadí je se ztrátou pětadvaceti bodů Steven Odendaal.

V jediném závodě víkendu European Talent Cupu slavil vítězství Álex Toledo (Cradle of Champions), který ustál klání plné kolizí a pádů. Nejdřív havaroval Manuel González (Halcourier Racing) a v posledním kole při bitvě o vítězství spadl Francisco Gómez (Team Larresport) a Peetu Paavilainen (H43 Team Nobby). Na druhé pozici závod dokončil Miguel Parra (Blumaq HMA R.) a třetí projel cílem Alejandro Díez (Team Honda Impala). Český závodník Ondřej Vostatek (ETG Racing) závod dokončil osmý a v průběžném hodnocení mu patří dvanáctá pozice. Lídrem seriálu je s čtyřiašedesáti body Álex Toledo.

Dalším podnikem FIM CEV Repsol je portugalský Estoril v termínu 22. a 23.července 2017.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist