Ve Valencii bojoval Ondřej Vostatek o pódium

Po důkladné prázdninové přípravě se Ondřej Vostatek vydal 14. září 2016 do Valencie na předposlední závody španělského šampionátu CEV, aby se opět utkal v boji o vítězství v kategorii Moto4.

Všichni jezdci před nedělním závodem absolvovali šest tréninků ve čtvrtek a pátek. V sobotu už nastoupili do kvalifikace. Našemu jezdci se v obou kvalifikacích dařilo. Z šestadvaceti jezdců skončil na šestém místě. V druhé kvalifikaci Ondřej ještě o 0,2 sekundy zrychlil a zajel opět šestý nejrychlejší čas. Ve výsledném součtu to nakonec bylo osmé místo se ztrátou 1,2 sekundy na prvního a start ze třetí řady.

V závodě si Ondřej vedl výborně, i když na startu ztratil několik pozic a do první zatáčky najížděl okolo dvanáctého místa. Po dvou kolech se probojoval k vedoucí skupince. Po té se tato skupinka oddělila od zbytku závodního pole a bojovala mezi sebou o vítězství. Ondřej několikrát zaútočil na lepší umístění a podařilo se mu pár soupeřů předjet. Zkušení Španělé mu však předjetí ihned vrátili. Napínavý souboj ve vedoucí skupince jezdců trval až do konce závodu, kdy celá skupinka přijela do cíle pohromadě. Bohužel Ondřej v posledním kole špatně podřadil a ztratil rychlost na výjezdu. Tím ztratil kontakt se soupeři a cílem nakonec projel jako sedmý se ztrátou 1,4 sekundy na vítěze.

Jan Vostatek po závodě řekl: „Ondřej byl schopný zajet stejně rychlé časy jako soupeři, takže celkově si odnášíme velmi cenné zkušenosti. Víme, že Ondřej je schopný závodit na stejné úrovni jako nejlepší Španělé a ostatní kluci z celého světa. V jeho kategorii jedou Španělé, Japonec, Francouzi, Holanďan, Angličan a další.”

„Před Ondřejem jeli jen domácí Španělé, kteří byli prostě lepší a chytřejší. Neujeli nám a celý závod se od nich mohl Ondra učit. Zbytek přijde s věkem a věřím, že jeho forma bude i nadále výborná. Rádi bychom také poděkovali všem našim sponzorům a partnerům, zejména společnostem COMPOS DISTRIBUTION s.r.o., Network Support s.r.o. , PSí HUBÍK s.r.o., TSS-TECHNICAL SPORTS s.r.o., kteří nás dlouhodobě podporují.”

„Momentálně má Ondřej rozjednané angažmá u stávajícího teamu na příští rok a díky našemu managementu a přátelům máme i několik dalších pobídek ze Španělska a jiných evropských zemí. V tuto chvíli se ještě pokusíme otevřít jednání s co možná nejvíce teamy, abychom mohli pro Ondřeje již nyní připravit tu správnou cestu, která povede do mistrovství světa silničních motocyklů.”

Poslední závody letošního šampionátu se uskuteční v termínu 20. – 23. října 2016 na okruhu Navarra, kde by měl Ondřej Vostatek kromě kategorie Moto4 otestovat i nový motocykl v kategorii Pre-moto3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist