V Portimau bojovali jezdci FIM CEV Repsol o pozice na startu

Na okruhu Autodromo Internacional Algarve jeli v sobotu jezdci motocyklového seriálu FIM CEV Respol kvalifikační tréninky na závody šestého podniku sezony. Pole position na startu nedělních klání získal v kategorii juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 Lorenzo Dalla Porta, v závodu seriálu mistrovství Evropy Moto2 odstartuje jako první Tetsuta Nagashima a v ME SBK Carmelo Morales. V Portugalsku je také dvojice českých závodníků. Karel Hanika zajel v kombinaci obou kvalifikací na deváté místo, Filip Salač byl v kvalifikaci Moto3 třicátý, do závodu ale odstartuje dvacátý devátý.

Sobota patřila kvalifikačním tréninkům všech tří kategorií motocyklového seriálu FIM CEV Repsol 2016. V kategorii juniorského mistrovství světa vyhrál start z první pozice Lorenzo Dalla Porta (Laglisse Academy), který zajel už v první kvalifikaci kolo za 1'50,157 sekundy, a třebaže se odpoledne už nezlepšil, jeho maximum nikdo nepřekonal. Na druhé pozici skončil jeho týmový kolega Raúl Fernández (Laglisse Academy), třetí byl Rory Skinner (Racing Step Foundation/KRP), jemuž na první místo scházely necelé dvě desetiny.

Český závodník Karel Hanika (Freundenberg Racing Team) si polepšil až ve druhé kvalifikaci v níž zajel svůj nejlepší čas na hodnotu 1'50,678 sekundy, což mu teď stačí na start z deváté pozice ve třetí řadě. Filip Salač (HMA Llimsual Racing) nemá úplně tu top techniku a s časem 1'53,491 sekundy byl v kombinaci časů obou kvalifikací třicátý. Vzhledem k tomu, že před českým závodníkem došlo k posunu v pořadí, Salač nakonec odstartuje devětadvacátý.

FIM CEV Repsol Moto3 – Kvalifikace
Sobota, 27.8.2016 – Algarve, Portugalsko
Výsledky - Moto3 QP 1+2.pdf

V kategorii mistrovství Evropy Moto2 zajel nejrychleji Japonec Tetsua Nagashima (Ajo Motorsport Academy), jenž poslal maximum dne na 1'45,602 sekundy. Necelé tři desetiny ztratil druhý v pořadí Steven Odendaal (AGR Team), který je také lídrem průběžného hodnocení, kde má náskok na druhého Francouze Techera až osmačtyřicet bodů. Právě Alan Techer (NTS T PRO Project) dnes ztratil na pole position sedm desetin a do závodu odstartuje třetí s jediným cílem a to vyhrát.

FIM CEV Repsol Moto2 – Kvalifikace
Sobota, 27.8.2016 – Algarve, Portugalsko
Výsledky - Moto2 QP 1+2.pdf

V mistrovství Evropy Superbike je situace na prvních místech průběžného hodnocení mnohem vyrovnanější, protože první dva tam dělí jen sedm bodů. Lídrem je Carmelo Morales (Yamaha Laglisse), který dnes také vyhrál kvalifikaci časem 1'45,528 sekundy. Druhým v pořadí je Maximilian Scheib (Targobank Easyrace SBK Team), což je přesně ten jezdec, který s Moralesem bojuje o evropský titul. Třetí do závodu odstartuje Alejandro Medina (Leopard Yamaha Stratos), který už byl o něco pomalejší, když na pole position ztratil téměř dvě sekundy.

FIM CEV Repsol Superbike – Kvalifikace
Sobota, 27.8.2016 – Algarve, Portugalsko
Výsledky - SBK QP1+2.pdf

Závodní program FIM CEV Repsol je v neděli 28.srpna 2016. Celkem dva závody mají třídy Moto2 (12:00 a 15:00) Superbike (11:00 a 14:00), jedno klání jedou jezdci Moto3 (13:00 hodin).

Přímé přenosy lze sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist