V Jerezu zajel Hanika na třetí místo, Morales slaví titul

Předposlední podnik juniorského mistrovství FIM CEV Repsol Moto3 a evropského šampionátu FIM CEV Repsol Moto2 a Superbike vyvrcholil dnem závodu na jihošpanělském okruhu v Jerez de la Frontera. Po dva závody měli na programu kategorie Moto3 a Superbike, třída Moto2 jela jen jedno klání. Součástí Moto3 je český závodník Karel Hanika, který v prvním závodu skončil šestnáctý, druhý už zvládl o poznání lépe, protože byl v cíli třetí. V třídě Moto2 vyhrál závod Alan Techer a v superbicích Carmelo Morales, který už může slavit titul mistra Evropy.

Po sobotní kvalifikaci přišly na řadu penalizace jezdců za pomalou jízdu, což zamíchalo pořadím na startu. Bohužel penalizaci za incident z Portimaa dostal Karel Hanika, který v Jerezu vybojoval pole position. Český závodník byl původně sesazen na čtvrtou pozici, ve finále startoval do prvního závodu až pátý. Nějakou dobu se pohyboval v přední skupině, ale pak tam zřejmě došlo k nějaké chybě a Hanika závod dokončil šestnáctý. Vyhrál Marcos Ramires, druhý byl Lorenzo Dalla Porta a třetí Raul Fernandez.

Ve druhém klání Moto3 byl Karel Hanika mnohem úspěšnější, protože byl součástí skupiny bojující o vítězství v závodě a nakonec to bylo výborné třetí místo. Závod vyhrál Tony Arbolino z týmu otce Marca Simoncelliho, druhé místo obsadil Marcos Ramirez. Lídrem průběžného hodnocení je Lorenzo Dalla Porta, který má náskok čtrnácti bodů na Marcose Ramireze. Ve hře je stále rovných padesát bodů, takže rozhodnou až poslední dva závody ve Valencii.

Evropský šampionát šestistovek FIM CEV Repsol Moto2 měl v Jerezu na programu pouze jeden závod. Ten vyhrál Alan Techer, který v těsné koncovce porazil Stevena Odendaala. Oba jezdce dělilo jen 0,075 sekundy. Necelé dvě sekuny ztratil na první dva třetí jezdec v pořadí, Japonec Tetsuta Nagashima. Španělska Ana Carrasco závod dokončila, ale bez bodu, protože cílem projela jednadvacátá. Co se týče titulu mistra Evropy, tak o něm je již dávno rozhodnuto, protože skutečně velkému náskoku se těší první Jihoafričan Steven Odendaal. V posledním klání ve Valencii bude o titul vicemistra Evropy bojovat Francouz Alan Techer a Japonec Tetsuta Nagashima.

V evropském seriálu superbiků rozhodly dva závody v Jerezu o celkovým vítězi letošního ročníku a zároveň také posledním, protože se tento evropský šampionát přestěhuje pod křídla seriálu WorldSBK. V obou závodech bylo pořadí na prvních třech místech stejné. Oba závody v Jerezu vyhrál Carmelo Morales a protože má před posledním závodem ve Valencii náskok sedmadvaceti bodů, už nyní může slavit titul mistra Evropy. Dvakrát druhý byl Maximilian Scheib a druhá příčka mu definitivně patří také v průběžném hodnocení. Dvakrát třetí dokončil závody superbiků Anthony Delhalle a do Valencie odjíždí bojovat o konečné třetí místo, které nyní patří Alejandrovi Medinovi. Oba jezdce dělí šestnáct bodů.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist