V Jerezu má pole position Hanika, do prvního závodu ale odstartuje čtvrtý

Předposlední podnik motocyklového šampionátu FIM CEV Repsol hostí o nadcházejícím víkendu jihošpanělský Jerez. V sobotu měli jezdci mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3 a mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 a FIM CEV Repsol Superbike dvoje kvalifikační jízdy, které rozhodly o postaveních na startovních roštech závodů, které se jedou v neděli 2.října 2016. Pole position na startu juniorského šampionátu získal Karel Hanika, jenž se tak předvedl ve velmi dobrém světle. Nicméně kvůli incidentu z předchozího závodu má penalizaci tři pozic na roštu, takže do prvního závodu odstartuje čtvrtý. Ve druhém klání už startuje Hanika první. V třídě Moto2 startuje z první pozice Steve Odendaal a v superbicích je to Maximilian Scheib.

Předposlední podnik šampionátu FIM CEV Repsol je nyní na dráze Jerezu, kde byly v sobotu kvalifikační jízdy. Neděle je dnem závodů. Juniorské MS FIM CEV Repsol Moto3 a evropský šampionát FIM CEV Repsol Superbike má celkem dva závody, jezdci evropského seriálu FIM CEV Moto2 tentokrát mají jen jedno klání.

Do závodu Moto3 odstartuje z první pozice Karel Hanika (Freundenberg Racing Team), který po odchodu ze seriálu Grand Prix spojil síly s německým týmem a nyní mají skvělou výchozí pozici a k tomu navíc dva závody. Hanikovo maximum je na hodnotě 1'46,806 sekundy. Jako jediný zvládl kolo pod minutu sedmačtyřicet. V první řadě budou společně s brněnským závodníkem startovat jezdci z Red Bull Rookies Cupu Raúl Fernández (Laglisse Academy) a Marcos Ramirez (Leopard Junior Stratos). V druhé řadě máme rovněž známá jména. Je to čtvrtý Stefano Manzi (Mahindra Aspar Junior Team) a především vítěz desátého ročníku Red Bull Rookies Cupu Ayumu Sasaki (Asia Talent Team), který z druhé řady odstartuje s kolegou, kterým je Kaito Toba (Asia Talent Team).

AKTUALIZACE (20:00) - Právě dorazily informace o penalizaci jezdců za pomalou jízdu, která se projeví ztrátou pozic na startu. Penalizace se také týká českého závodníka Karla Haniky. Brněnský závodník nicméně ztrácí tři pozice na roštu za incident z předchozího závodu v Portimau, kde byl u pádu dvojice Ayumu Sasaki a Kazuki Masaki. Do prvního závodu v Jerezu tak Hanika startuje čtvrtý. Ve druhém klání už odstartuje z pole position.

V kategorii FIM CEV Repsol Moto2 zajel nejrychleji Steven Odendaal (AGR Team), jehož maximum na kolo je 1'44,194 sekundy. Do první řady se kvalifikoval Japonec Tetsuta Nagashima (Ajo Motorsport Academy) a Alan Techer (NTS T PRO Project), který naposledy v Aragonii startoval v seriálu Grand Prix na divokou kartu. Do závodu také nastoupí Ana Carrasco (Cruciani Racing), kterou dobře známe z mistrovství světa a jejíž kvalifikační maximum ji stačilo na start z šestadvacáté pozice.

V třídě FIM CEV Repsol Superbike odstartuje z pole position Maximilian Scheib (Targobank EasyRace SBK Team), který podobně jak většina zajel své maximum už v první kvalifikaci a to na hodnotu 1'43,161 sekundy. Druhým časem se do závodu kvalifikoval Carmelo Morales (Yamaha Laglisse) a první řadu uzavře jezdec Suzuki Anthony Delhalle (JEG Racing).

Závody jsou na programu v neděli 2.října 2016 a lze je sledovat v přímém přenosu – ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist