V Albacete získal Jirka Mrkývka bod za patnácté místo

Český závodník Jirka Mrkývka nastoupil s týmem WILLIrace do úvodního podniku evropského šampionátu šestistovek FIM CEV Repsol Moto2 a vedli si dobře. V kvalifikaci si Mrkývka vybojoval sedmnácté místo na startu a cílem závodu projel patnáctý, takže si na konto připsal první mistrovský bod. Další závod mistrovství Evropy Moto2 je na programu 18.června v Barceloně.

Dnešní ráno začalo úplně jinak než ty předcházející, přestalo nám totiž konečně pršet. Do Warm-Upu tak Jirka vyjel na osychající trať. Mechanici se snažili motorku nastavit jakž takž na sucho, což rozhodně nebyl jednoduchý úkol. Navíc Jirka nemohl jet ideální stopu, protože ta ještě nebyla kompletně suchá.

Do závodu to byla loterie jak s nastavením motorky, tak s pneumatikami. Jirka se na začátku o několik míst propadl, ale nakonec si patnácté místo vybojoval zpět a s celým týmem si z Albacete odváží první bod! Celý tým má z toho ohromnou radost.

Úvodní závod mistrovství FIM CEV Repsol Moto2 Jirka Mrkývka komentoval slovy: „Hodně jsme stejně jako ostatní museli riskovat s nastavením a pneumatikami. Krom dneška byla trať stále mokrá a tak jsme neměli nastavení na sucho vůbec vyzkoušené. Ve warm upu jsme toho taky moc nevyzkoušeli, protože trať ještě nebyla zcela suchá, vyježděná byla pouze stopa z předchozích tříd, ale Moto3 jezdí jinou stopu než Moto2.“

„Do závodu jsme šli tedy trochu s nastavení naslepo, ale důvěřoval jsem zkušenostem mechaniků. Start se mi vůbec nepovedl a na začátku jsem se propadl hodně dozadu. Naštěstí jsem svoje pozice získal zpět. Přibližně od půlky mi začaly v pravých zatáčkách hodně klouzat guma, tak jsem musel lehce zvolnit. To se mi okamžitě vymstilo, protože mě předjeli dva jezdci. Oba jsem naštěstí znovu předjel a dokonce se mi podařilo vytvořit určitý náskok.“

„Závod hodnotím pozitivně. Důležité pro mě bylo, že se mi zimní příprava osvědčila a vydržel jsem na motorce celých dvacet kol ve srovnání s třinácti, které se jezdily v Alpe. Znovu bych chtěl poděkovat celému týmu za skvělou práci,“ dodal Jirka Mrkývka na něhož čeká další závod za sedm týdnů v Barceloně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
unavix přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist