V Albacete pokračoval FIM CEV Repsol pátým kolem sezony

Po téměř dvouměsíční přestávce pokračoval na španělském okruhu Albacete motocyklový seriál mistrovství světa juniorů Moto3 společně s evropskými šampionáty Moto2 a Superbike. Mezi juniory neměl soupeře Arón Canet, jenž si na své konto připsal letos třetí vítězství a v šampionátu si upevnil vedoucí postavení. V Moto2 slavil vítězství Xavi Vierge, průběžně druhý jezdec seriálu a ve dvou kláních SBK zajel na první místo Iván Silva a Carmelo Morales.

Mistrovství světa juniorů Moto3

Do závodu mistrovství světa juniorů startoval jako první Arón Canet, jemuž se v kvalifikaci podařilo zajet 1'34,721 sekundy. V den závodu už byla dráha mokrá, takže podmínky výrazně horší než v předchozích dvou dnech příprav. Závod tak krátce po startu vedl Davide Pizzoli, který startoval pátý z druhé řady. Ital ale neměl štěstí, protože musel projet boxy za ulitý start, takže vedení převzal Joan Mir následován Arón Canetem. V pátém kole ale Mir havaroval, takže letos jeho třetí nula. Na špici závodního pole jel Arón Canet, který závod vyhrál náskokem šesti sekund na druhého Nicoló Bulega, třetí v cíli Albert Arenas dojel o téměř deset sekund později.

V průběžném hodnocení je s celkem 131 body vedoucím jezdcem seriálu Španěl Arón Canet. Druhý Joan Mir ztrácí jednatřicet bodů. Třetí Nicoló Bulega ztrácí na druhého Mira jen pět bodů, takže tady se rýsuje velmi zajímavá a především napínavá situace v boji o pozici vicemistra světa.

Albacete (Závod) - FIM CEV Repsol Moto3 Race Albacete 2015.pdf

Mistrovství Evropy Moto2

Stejně jako jezdci nejnižší třídy šampionátu, tak také jezdci šestistovek měli o víkendu v Albacete na programu jen jeden závod. V první řadě na startu stál Xavi Vierge s časem na pole position 1'31,831 sekundy, druhý byl lídr soutěže Edgar Pons a třetí Alan Techer. Hned po startu ujeli ostatním soupeřům dva jezdci a to Xavi Vierge a Edgar Pons. Oba tvrdě bojovali o vítězství a souboje podobné intenzity také probíhaly o třetí místo mezi Stevenem Odendaalem, Luca Marinim a Alanem Techerem. Bitva o plný počet bodů pokračovala až do závěrečných kol závodu. Nakonec byl první Xavi Vierge, který druhého v cíli Edgara Ponse porazil rozdílem necelých dvou sekund. Třetí projel cílem Jihoafričan Steven Odendaal.

V průběžném hodnocení evropského šampionátu je lídrem Edgar Pons, jemuž se dosud podařilo nasbírat 140 bodů, což je o čtyřiatřicet více než druhému v pořadí Xavi Viergemu. Průběžně třetí příčka teď patří Stevenu Odendaalovi, jehož ztráta na druhého v pořadí představuje pětadvacet bodů.

Albacete (Závod) - FIM CEV Repsol Moto2 Race Albacete 2015.pdf

Mistrovství Evropy Superbike

Jezdci a týmy třídy Superbike měli v Albacete celkem dva závody. Z pole position startoval jezdec Yamahy Carmelo Morales, druhý Iván Silva a třetí v pořadí byl Robertino Pietri. Po startu šel do vedení Iván Silva, naopak Carmelo Morales se propadl na třetí pozici. Španěl zabral a brzy jel znovu druhý, jenže pak spadl a musel získávat ztracené pozice zpátky. Nakonec skončil čtvrtý, což je vzhledem k okolnostem pozitivní výsledek. Závod vyhrál Iván Silva před Adriánem Bonastrem a Katařanem Mashel Al Naimim.

Albacete (Závod 1) - FIM CEV Repsol SBK Race1 Albacete 2015.pdf

Ve druhém závodu Carmelo Morales nezaváhal, po startu šel na špici závodního pole a velmi rychle si vytvořil až třísekundový náskok. Ve dvaceti kolech klání superbiků neudělal chybu a cílem projel první. Body za druhé místo si na konto připsal Ivan Silva a třetí byl Adrián Bonastre, který dvěma umístěními na stupních vítězů zaznamenal svůj nejlepší závodní víkend sezony. V průběžném hodnocení je lídrem soutěže Carmelo Morales, který do této chvíle nasbíral 133 bodů. Druhý Ivan Silva ztrácí šestadvacet bodů, třetí Adrián Bonastre zatím nepřekročil hranici osmdesáti bodů.

Albacete (Závod 2) - FIM CEV Repsol SBK Race2 Albacete 2015.pdf

Šesté kolo sezony FIM CEV Repsol přivítá okruh Navarra v termínu 4.října 2015. Jeden závod tam pojedou jezdci Moto3, po dva absolvují jezdci tříd Moto2 a Superbike.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist