Úspěšný závodní víkend Filipa Řeháčka v Aragonii

O uplynulém víkendu se ve Španělsku na okruhu Motorland Aragón konal čtvrtý závod letošního mistrovství Španělska Campeonato de España Cetelem de Velocidad, kde v kategorii PreMoto 3 jede i český závodník Filip Řeháček, člen Brno Circuit Junior Racing Team.

Závodní víkend v Aragónu začal jako už tradičně čtvrtečními a pátečními tréninky, po kterých následovaly v sobotu dvě kvalifikace a nedělní závod. Celý závodní víkend provázelo poměrně extrémní počasí. V neděli se teplota vyšplhala skoro až ke čtyřiceti stupňům a teplota trati atakovala šedesátku.

„V kvalifikacích bylo velmi náročné počasí, zvlášť druhá, odpolední kvalifikace se jela při extrémním horku, kdy gumy ztrácejí grip, kloužou a je velmi obtížné zrychlovat. V první kvalifikaci jsem byl spokojený s časem za solidní 10. místo, v druhé se podařilo zrychlit jen Hectoru Yebrovi, který přeskočil pár jezdců a mě posunul na 11. místo. Startoval jsem tak ze čtvrté řady, což bylo do závodu stále dobré místo pro boj o lepší pozice,“ prohlásil Filip Řeháček v sobotu po obou kvalifikacích.

Nedělní závod startoval pro kategorii PreMoto 3 už v 11 hodin dopoledne, což bylo vzhledem k rychle rostoucím teplotám výhodou a celý závod se jel za ještě relativně přijatelných podmínek. Filip se po vydařeném startu posunul do první zatáčky na devátou pozici a držel se ve skupince jezdců, kteří bojovali o osmou až jedenáctou pozici. V průběhu závodu se Filip spolu s Gerardem Martinem od skupiny odpoutal a až do cílové rovinky se přetahovali o konečné osmé místo.

„Dnešní závod mi vyšel přesně podle plánu, který jsme si s týmem stanovili. Základem byl určitě dobrý start a možnost od prvního kola jezdit na čele druhé skupiny. Závěrečných pár kol jsem bojoval s Gerardem a na konci posledního kola si pohlídal výjezd na cílovku a o dvě desetiny vteřiny urval parádní osmé místo,“ dodal po závodech spokojený Filip.

Osmé místo znamená pěkných osm španělských bodů a aby těch osmiček nebylo málo i odpoutání se z původně sdíleného devátého-desátého místa na aktuální osmou pozici v celkovém hodnocení šampionátu.

Další závod pojede Filip Řeháček už přespříští víkend opět na španělském okruhu Motorland Aragón, tentokrát ale v kategorii Moto 3 v soutěži FIM CEV Repsol European Talent Cup, neoficiálním Mistrovství Evropy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist