Tým Montáže Brož Racing zůstal bez jezdce a ME CEV Moto2 nepojede

Sezóna 2015 bohužel pro Montáže Brož Racing Team skončila dříve než vůbec začala. Vzhledem k tomu, že Míra Popov nemůže dostát svým závazkům, došlo k rozchodu týmu a Míry. Náš tým nemá v současné době již možnost sehnat náhradního jezdce, tudíž se letos nezúčastníme CEV šampionátu ve Španělsku a pojedeme pouze omezený náhradní program.

Již po posledním loňském závodě CEV ve Valencii došlo k dohodě mezi majitelem týmu Jiřím Brožem a Mírou Popovem o spolupráci i v roce následujícím. Dohodli jsme účast opět v seriálu CEV ve třídě Moto2, který byl povýšen na Mistrovství Evropy a minimálně dvě divoké karty v Mistrovství světa. Tato dohoda byla stvrzena podpisem smlouvy. O tomto jsme informovali již dříve v tiskové zprávě.
Tým přes zimu pracoval na technice a ostatní přípravě na sezónu 2015. Co se týká personální stránky, tak v týmu došlo ke změně mechanika, kde Tomáše Šoulu nahradil Pavel Pozler, který má za sebou několik sezón v mistrovství světa Supersportů. Ostatní členové týmu zůstali stejní.
Před několika dny nám bohužel Míra oznámil, že není schopen dostát svým finančním závazkům plynoucím ze smlouvy pro tuto sezónu. Jiří Brož, vzhledem k tomu, že se snaží podporovat mladé nadějné české jezdce, se snažil s Mírou dohodnout na nižším plnění.

Pro náš tým to znamená, že pro tuto sezónu nemáme jezdce. Díky tomu, že jsme se o finančních problémech dozvěděli až takto pozdě, nemáme již možnost sehnat náhradního jezdce. V tuto dobu již jezdci mají místa zajištěny.
Montáže Brož Racing Team musí změnit své plány. Letos se zúčastníme pouze závodu 300 zatáček Gustava Havla, kde se do sedla naší Kawasaki ZX6 posadí Patrik Vostárek a dále se Jiří Brož zúčastní několika závodů seriálu Alpe Adria, zřejmě v Mostě a na Panonii. Závod 300 zatáček Gustava Havla pojmeme stejně jak v minulých letech, jako dobročinnou akci ve prospěch nadace Parentprojekt. Na tento závod opět pozveme děti z této nadace, uděláme jim zajímavý program ve spolupráci s AMK Hořice a opět budeme prodávat speciální týmová trika a výtěžek z prodeje věnujeme nadaci Parentprojekt. Loni jsme podpořili nadaci celkovou částkou Kč 32500,-.

Majitel týmu Jiří Brož v této věci uvedl: „Velice mě vzniklá situace mrzí, protože náš tým postupoval podle smlouvy a moto2 je v tuto chvíli nachystaná v naší dílně na sezónu, stejně jako kamión a celý tým. Situace je o to horší, že jsme se vše dozvěděli tak pozdě a není již dobrá šance na hledání dalšího jezdce. V situaci, kdy preferujeme české jezdce je šance v současnosti nulová. Nutno dodat, že Mírovi na poslední chvíli odřekl spolupráci rovněž jeho partner. Doufáme, že i přes tyto špatné zprávy nám budete dále fandit a přijdete nás podpořit na akce, kterých se zúčastníme.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist