Titul Moto2 má jistý Odendaal, patnáctý Salač bodoval

Neděle byla v portugalském Portimau dnem závodů mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3 a mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 a Superbike. Jezdci Moto3 jeli jen jeden závod, který vyhrál Marcos Ramirez. Karel Hanika závod nedokončil, naopak překvapil Filip Salač, který po startu z devětadvacáté pozice bodoval patnáctým místem v cíli. V evropském šampionátu si titul mistra světa už nyní zajistil vítězstvím v obou závodech Steven Odendaal. Zlatý double si na konto připsal jezdec Yamahy třídy Superbike Carmelo Morales, který vede průběžné hodnocení náskokem sedmnácti bodů. Předposlední podnik sezony je začátkem října v Jerezu.

V zahřívacím tréninku zajela nejrychleji trojice Stefano Manzi (Mahindra Aspar Junior Team), Raul Fernandez (La Glisse Academy) a Karel Hanika (Freundenberg Racing Team). Filip Salač (HMA Llimsual Racing) byl dvacátý devátý, což byla také jeho startovní pozice. Závod juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 byl v koncovce nesmírně vyrovnaný. Vyhrál Marcos Ramirez, který ve finále rozhodl bitvu rozdílem tří tisícin na druhého v pořadí Lorenza Dalla Porta. Třetí v cíli Raul Fernandez ztratil na vítězství 0,043 sekundy. Šampionát vede Lorenzo Dalla Porta, který už příští týden bude závodit s týmem SKY Racing Team VR46 v britské Grand Prix.

Pořádný progres zaznamenal mladý Filip Salač, který po startu z devětadvacáté pozice už v prvním kole dosáhl na dvacáté třetí místo, do osmého kola závodu jel dvaadvacátý, na šestnáctou příčku se posunul v jedenáctém kole a v tom vůbec posledním získal pozici k dobru a cílem projel patnáctý, což pro něho znamená první bod. Karel Hanika v úvodním kole uzavíral první desítku a v devátém už jel čtvrtý. Pak ale přišel nešťastný moment, když v devátém kole došlo při předjíždění ke kontaktu s dvojicí jeho soupeřů a pádu. Hanika se na dráhu vrátil, ale ve dvanáctém kole už v dobře rozjetém klání nepokračoval.

FIM CEV Repsol Moto3 – Závod
Autodromo Internacional Algarve (POR)
Závod - FIM CEV REPSOL Moto3 Race 1.pdf
 

Jezdci a týmy FIM CEV Repsol Moto2 absolvovali celkem dva závody. Oba vyhrál ve velmi těsné koncovce Steven Odendaal (AGR Team) a dva závody před koncem sezony si zajistil titul mistra Evropy. Pozice na stupních vítězů si vyměnila dvojice Alan Techer (NTS T PRO) a Tetsuta Nagashima (Ajo Motorsport Academy). Oba závodníci také mezi sebou bojují o titul vicemistra Evropy. Japonec Tetsuta Nagashima byl vítězství hodně blízko v prvním závodu, když zůstal poražen rozdílem pouhé 0,099 sekundy. Francouz Alan Techer zase prohrál bitvu o vítězství ve druhém závodu rozdílem pětašedesáti tisícin.

FIM CEV Repsol Moto2 – Závod
Autodromo Internacional Algarve (POR)
Závod 1 - FIM CEV REPSOL Moto2 Race 1.pdf
Závod 2 - FIM CEV REPSOL Moto2 Race 2.pdf
 

Oba závody mistrovství Evropy Superbike (FIM CEV Repsol SBK) vyhrál Carmelo Morales (Yamaha La Glisse), lídr průběžného hodnocení, který tím jen posílil své ambice v boji o titul. Pozice na stupních vítězů byly jako přes kopírák. To znamená dvě druhá místa v Portugalsku zaznamenal Maximilian Scheib (TargoBank EasyRace SBK Team), třetí projel cílem Alejandro Medina (Leopard Yamaha Stratos). Do konce sezony zbývá odjet tři závody, takže maximum pětasedmdesát bodů a první dva závodníky průběžného hodnocení teď dělí jen sedmnáct bodů.

FIM CEV Repsol Superbike – Závod
Autodromo Internacional Algarve (POR)
Závod 1 - FIM CEV REPSOL Superbike Race 1.pdf
Závod 2 - FIM CEV REPSOL Superbike Race 2.pdf

Předposlední podnik sezony FIM CEV Repsol 2016 je na programu v Jerezu s termínem 2.října 2016. Dva závody pojede kategorie Moto3 a SBK, jedno klání Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist