Sedmý podnik sezony FIM CEV Repsol ve španělské Aragonii

Předposlední kolo motocyklového šampionátu FIM CEV Repsol nabízí o nadcházejícím víkendu jeden závod mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3, a po dva závody mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 a European Talent Cupu. Ve všech třídách má Česká republika dle aktuální jezdecké soupisky zastoupení – Filip Salač (Moto3), Karel Hanika (Moto2), Filip Řeháček, Ondřej Vostatek a Petr Svoboda (ETC).

V mistrovství světa juniorů si titul šampiona může už tuto neděli zajistit Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy). Ital má nyní na kontě 156 bodů, což mu dává náskok rovných šedesáti bodů na druhého a to v momentě, kdy je jich do konce sezony k dispozici pětasedmdesát. Situace na dalších třech místech je víc než vyrovnaná. Druhého Jeremy Alcobu (Junior Team Estrella Galicia 0.0), třetího Vicente Péreze (Reale Avintia Academy) a čtvrtého Alonsa Lópeze (Junior Team Estrella Galicia 0.0) dělí jen jediný bod. Součástí světového šampionátu je také český závodník Filip Salač s týmem Montáže Brož. Bohužel kvůli zranění většinu sezony nezávodili.

S náskokem dvaceti bodů vede průběžné hodnocení evropské série Moto2 Brazilec Eric Granado (Promoracing). Do konce sezony je maximum na pětasedmdesáti bodech, takže ve hře o titul je kromě Brazilce také druhý Ricky Cardús (Team Stylobike) a třetí Steven Odendaal (NTS Sportcode T.Pro). Součástí závodního pole je také česká stáj WilliRace Racing, která sezonu uzavře s jezdcem Karlem Hanikou. Ten posledně v Jerezu chyběl, protože se jel zrovna vytrvalostní závod mistrovství světa ve Francii. Uvidíme, jak si bývalý jezdec světového šampionátu Moto3 povede na šestistovce.

V European Talent Cupu (ETC) vede náskokem sedmnácti bodů Španěl Manuel González (Halcourier Racing). Stav před koncem sezony je velmi vyrovnaný a vzhledem k tomu, že ve hře zůstává pětasedmdesát bodů, může o titulu uvažovat až jedenáct závodníků. V Aragonii mají jezdci ETC celkem dva závody, takže jejich výsledky můžou před finále ve Valencii mnohé napovědět. V této sérii je početné zastoupení českých závodníků - Filip Řeháček (IGAX Team), Ondřej Vostatek (ETG Racing) a Petr Svoboda (Blumaq HMA Racing).

V sobotu 7.října jsou na programu kvalifikační jízdy, neděle je dnem závodů. TV přenosy jednotlivých klání lze živě sledovat - ZDE

Časový harmonogram – MotorLand Aragón
Neděle, 8.října 2017 – Aragonie, Španělsko

11:00 – Moto2-- Závod 1 (16 kol)
12:00 – European Talent Cup – Závod 1 (14 kol)
13:00 – Moto3 – Závod (15 kol)
14:00 – Moto2 – Závod 2 (16 kol)
15:00 – European Talent Cup – Závod 2 (14 kol)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
brodak přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist