Salač je rychlý, přesto do závodu v Albacete startuje čtrnáctý

Do prvního závodu sezony juniorského mistrovství světa FIM CEV REPSOL Moto3 odstartuje český závodník Filip Salač ze čtrnáctého místa. Kvalifikační jízdy by pro tohoto talentovaného jezdce určitě dopadly o poznání lépe, kdyby nebylo problémů s pneumatikou a zpomalení soupeřem v době, kdy jel Salač své rychlé kolo. O to větší očekávání jsou od samotného závodu, který je na programu v neděli 30.dubna 2017.

V sobotních kvalifikačních jízdách nás provázelo stejně deštivé a chladné počasí, jako tomu bylo v pátek při volných trénincích. V prvním kvalifikačním tréninku jsme se potýkali s problémem "nových" pneumatik a tak Filip nakonec odjel celý trénink na starých. V druhém tréninku se počasí ještě zhoršilo a už nešlo zajíždět tak dobré časy, jak v prvním tréninku. Ke konci dostal Filip lehký highsider a tím pro nás druhá kvalifikace předčasně skončila. Naštěstí je Filip i motorka v pořádku a Filip se už koncentruje na první závod.

Sobotní kvalifikace komentoval Filip Salač slovy: „Na první kvaldy jsem vyjížděl na ojetých pneumatikách, na kterých se mi povedlo hned v úvodu dostat na první pozice. Po domluvě s mechaniky jsem po pěti odjetých kolech zajel do boxu na výměnu a těšil se na progres. Bohužel jsem ale neměl grip na zadním kole, což se nezměnilo ani při opakované snaze o přenastavení podvozku.“

„Ve chvíli, kdy už jsem začal ztrácet nervy mechanici zjistili, že jsme dostali starou pneumatiku z roku 2013. Vrátili mi původní a i s tímto handicapem jsem dokázal v posledním rozjetém kole zajet tři nejrychlejší mezičasy. Bohužel mi v takto rozjetém kole vjel do ideální stopy jiný jezdec a skončil jsem celkově na sedmém místě.“

„Byl jsem hodně naštvaný a zároveň nabuzený do druhé kvalifikace. Jen co jsme ale vyjeli, začalo hodně pršet a bylo jasný, že časy se už moc nezmění. Sice se mi dařilo držet na předních místech, ale pak jsem nečekaně dostal highsider a tím pro mě kvalifikace skončila. I přesto jsem zůstal čtvrtý ve své skupině, což celkově stačilo pouze na čtrnácté místo na startovním roštu.”

Závod můžete v přímém přenosu sledovat od 14:00 hodin - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist