Prvních pět mistrovských bodů pro Filipa Salače

V sobotu odpoledne jeli jezdci světového šampionátu juniorů FIM CEV Repsol Moto3 svůj jediný závod víkendu na okruhu Bugatti v Le Mans. V tomto klání zajel Filip Slač na jedenácté místo a na své konto si společně s týmem Montáže Brož Racing připsal první mistrovské body. Další závod světového seriálu je na programu 18.června ve španělské Barceloně.

Filip Salač komentoval den závodu v Le Mans slovy: „Ranní Warm Up se jel opět na mokrých pneumatikách a tak jsme nezkusili suché nastavení do závodu. Do závodu jsem neměl moc dobrý start ale potom jsem se postupně vracel na bodované pozice, měl jsem rychlá kola a tak jsem se postupně dotáhl na skupinu, která bojovala o páté místo. Nemohl jsem je však předjet, jelikož mi ujížděli na rovinkách a tak jsem to musel hodně dohánět v posledním technickém sektoru.“

„Nakonec z toho bylo jedenácté místo a tak to jsou pro mě letos první body mistrovství světa juniorů Moto3. Pozitivní pro nás bylo, že jsem jezdil časy podobné prvním pěti jezdcům ve vedoucí skupině, což je pro nás dobré do dalších závodů. Chtěl bych moc poděkovat týmu za skvělou práci, rodině, všem sponzorům a všem fanouškům, kteří mi drželi palce!”

„Dnešní závod se jel jako první jízda na suchu během víkendu, takže bylo velice složité najít správné nastavení motocyklu,“ uvedl majitel týmu Jiří Brož. „Vzhledem k tomu že jsme letos ještě mnoho na suchém nastavení nenajezdili si vedl Filip v závodě velice slušně a zajížděli časy srovnatelné s první skupinou. Bohužel nám scházelo pár kilometrů na topspeedu tak, abychom mohli atakovat pozice kolem pátého místa. Tým je spokojený, že po prvním závodě v Albacete, kde jsme nebodovali, máme tentokrát výsledek na bodovaných pozicích. Děkujeme všem co nám drželi palce.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist