Poslední pole position sezony vybojoval Bulega, Vierge a Pietri

Poslední závodní víkend FIM CEV Repsol ve Valencii rozhodne o titulech v juniorském mistrovství světa Moto3 a v evropském šampionátu Moto2 plus o titulu vicemistra Evropy v třídě Superbike. Slunečná sobota byla dnem kvalifikačních tréninků, které určily pozice jezdců na startovních roštech jednotlivých kubatur. Poslední pole position vybojoval v třídě Moto3 Ital Nicoló Bulega, v šestistovkách Xavi Vierge a v třídě Supuperbike Robertino Pietri.

Moto3 Junior World Championship

Lídr průběžného hodnocení Nicolo Bulega (Junior Team VR46 Riders Academy) naposledy v Jerezu převzal vedení v šampionátu, když vymazal čtyřicet bodů náskoku zraněného Aróna Caneta (Junior Team Estrella Galicia 0,0). Italský závodník pak absolvoval závod na divokou kartu v závěrečném podniku mistrovství světa ve Valencii a nyní bojuje o titul mistra světa v juniorském šampionátu Moto3. Do závodu odstartuje jako první a to znamená, že jeho šance jsou víc než dobré vzhledem k tomu, že nejbližší soupeř Arón Canet, který ztrácí čtyři body, stále není fit po zranění nohy a do závodu startuje sedmý. Ital Bulega zajel nejlepší kolo časem 1'39,334 sekundy a druhého v pořadí Joana Mira (Machado-Leopard Junior Team) překonal rozdílem téměř čtyř desetin. První řadu na startu uzavře Albert Arenas (Laglisse Academy), jehož od Mira dělilo jen dvanáct tisícin.

Jezdci juniorského mistrovství světa mají v neděli 15.listopadu na programu poslední dva závody. Ten první startuje v 11:00 hodin, termín startu druhého klání je ve 14:00 hodin. Oba závody se jedou na osmnáct kol.

Kvalifikace - FIM CEV Repsol Moto3.pdf

Moto2 European Championship

Třídu šestistovek vede náskokem jednadvaceti bodů Španěl Edgar Pons (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team), ale vzhledem k tomu, že ve Valencii jedou poslední dva závody, ve hře je stále rovných padesát bodů. Zatím tak Pons nemá nic jisté a o titul musí bojovat. Start z prvního místa získal díky času 1'35,207 sekundy Xavi Vierge (Targobank Motorsport), což je právě druhý a také poslední jezdec, jenž je stále ve hře o titul. Vierge překonal Edgara Ponse rozdílem tří desetin a v neděli to bude boj jak se patří. Každopádně bez ohledu na výsledek mají už nyní oba jezdci své místo jisté v týmech seriálu Grand Prix – Edgar Pons v Paginas Amarillas HP 40 a Xavi Vierg u stáje Tech 3 Racing. Třetí do závodu ve Valencii odstartuje Lucas Mahias (Promoto Sport), jehož jsme mohli jen před týdnem vidět právě ve Valencii jet na divokou kartu v Moto2.

Jezdci šestistovek jedou ve Valencii celkem dva závody, které jsou vypsány na devatenáct kol. První klání startuje ve 12:00 hodin, poslední závod sezony v třídě Moto2 odstartuje přesně v 15:00 hodin.

Kvalifikace - FIM CEV Repsol Moto2.pdf

Superbike European Championship

O titulu mistra Evropy pro třídu Superbike je rozhodnuto, protože ten už od Jerezu slaví Carmelo Morales (Yamaha Laglisse). Španěl byl ráno ve Valencii nejrychlejší, když jako jediný zajel kolo pod 1'36 sekundy, ale odpoledne zajel ze všech nejrychleji jezdec z Venezuely Robertino Pietri (Team Stratos) a do posledního závodu sezony odstartuje z první pozice. Vedle Pietriho se na druhou pozici postaví Carmelo Morales, třetí do závodu odstartuje Maximilian Scheib (Boxmotos Easyrace), jenž na maximum dne ztratil jen něco přes tři desetiny. O titul vicemistra světa bojuje Robertino Pietri a Adrián Bonastre (Boxmotos.com Easyrace SBK Team). Oba jezdce dělí jen tři body.

Třída Superbike má v neděli jen jeden závod na devatenáct kol se startem ve 13:00 hodin.

Kvalifikace - FIM CEV Repsol Superbike.pdf

V přímém přenosu lze jednotlivé závody sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist