Pešek pojede ve Valencii a v Jerezu

Český motocyklový závodník Lukáš Pešek má už za sebou německý šampionát IDM v supersportech, který zakončil podiovým umístěním na Hockenheimringu, ovšem sezóna pro něho zdaleka neskončila. Čekají ho ještě dva finálové závody španělského šampionátu CEV kubatury Moto2.

Český dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix v kubatuře stopětadvacítek Lukáš Pešek začal letošní sezónu ve španělském šampionátu CEV kubatury Moto2 za německý tým IAMT Racing. Z očekávaného startu s wild card na Sachsenringu a v Brně nakonec nic nebylo a ani jeho průběžné 23. místo v šampionátu CEV se 6 body není rozhodně to, co on a jeho tým od této sezóny očekávali. A tak se ani nebylo čemu divit, že v Albacete ani pražský pilot a ani tým IAMT nestartovali. Zdálo se, že je tedy ticho po pěšině, nyní se ale přece jen ze strany německého týmu něco děje: "Chyběli jsme v Albacetě, i když právě tam jsme měli zřejmě šanci na úspěch, neboť jsme tam minimálně pětkrát testovali. Máme z této trati všechny data, jelikož ale v celkovém hodnocení šampionátu už stejně nic velkého nedokážeme, tak jsme zůstali doma", říká pro SpeedWeek ředitel týmu Mike Strobel.

Zároveň ale Strobel potvrdil, že jak tým IAMT Racing, tak Pešek se zúčastní posledních dvou závodu letošního šampionátu ve Valencii (11. listopadu) a v Jerezu (20. listopadu).
Zároveň dostal Lukáš Pešek nabídku od týmu Mayer-Suzuki na příští sezónu 2012 v seriálu IDM: "Rádi bychom s ním spolupracovali i v příštím roce", řekl pro SpeedWeek týmový šéf Thomas Mayer. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist