Jedno páté místo a třetí nejlepší čas závodu pro Popova

Po letní přestávce zamířily týmy mezinárodního mistrovství CEV na španělský okruh v Navaře. Kategorie Moto2 měla o víkendu jako jediná dva závody a do obou zasáhl český motocyklový závodník Miroslav Popov, jenž závodí s motocyklem Suter v barvách týmu Montáže Brož Racing. Popov bodoval jedním pátým místem a je průběžně jedenáctý.

Prázdninovou pauzu v CEV Repsol šampionátu jsme využili pro testování a závod GP v Brně. Nyní jsme se vrátili do našeho „domácího“ šampionátu. Na okruhu v Navaře jsme testovali krátce před tímto víkendem a tak jsme navázali na výsledky testování. Okruh je v místě, kde se teploty pohybují přes třicet stupňů, což není úplně ideální pro techniku ani jezdce.

Na základě dat z testování a z pátečních volných tréninků jsme připravili motorku na sobotní kvalifikace. V dopolední první kvalifikaci Míra obsadil 11.místo s časem 1:43,4. Na odpolední kvalifikaci jsme provedli další změny v nastavení motorky dle dat a vzhledem k předpokládané vyšší teplotě. Podmínky byly odpoledne náročnější a i přesto Míra vylepšil svůj čas na 1:43,1. Tímto časem obsadil 9.místo na startu nedělních závodů.

V prvním nedělním závodě vjížděl Míra do druhé kola sedmý. V dalších kolech kontroloval svůj odstup od dalších jezdců za sebou a snažil se udržet v první skupině. Do bojů o umístění v první skupině již Míra nezasáhl a cílem projel na pátém místě.
Ve druhém závodě se Míra po startu propracoval na šesté místo a v pátém kole, po nuceném projetí dvou jezdců boxy za předčasný start, byl na třetím místě. V osmém kole bohužel následoval pád z třetího místa. Po pádu Míra dál pokračoval v závodě na 22.místě a cílem závodu projel na 17.pozici.

V obou závodech Míra ukázal, že má na to, aby jel s jezdci na úplné špici. Ve druhém závodě navíc Míra zajel třetí nejrychlejší kolo závodu 1:42,7 a měl absolutně nejrychlejší třetí úsek okruhu.

Po skončení závodů ve španělské Navaře se tým Montáže Brož Racing okamžitě přesouvá na pobřeží Jadranu do italského Misana, kde už tento víkend absolvujeme na divokou kartu další závod letošního seriálu Grand Prix.

Šestý podnik španělského šampionátu Miroslav Popov komentoval slovy: „Víkend v Navaře neprobíhal zrovna nejlépe. Od pátku jsem měl trochu problémy se dostat na nějaké rychlejší časy a v kvalifikaci jsem nezajel lépe než na deváté místo.“

„V prvním nedělním závodě jsem po startu trochu propadl, ale nakonec jsem dojel pátý. Ve druhém závodě jsem spadl v jedné z rychlejších zatáček ze třetí pozice, když jsem se snažil dojet druhého jezdce v pořadí. Ještě jsem to zvedl a dojel sedmnáctý, ale pád z třtího místa mě dost mrzí, i kvůli snažení všech v týmu, protože jsem letos moc závodů nedojel. Děkuji moc týmu a partnerům, uvidíme jak se nám bude dařit příští týden v Misanu, kde jedem Grand Prix na divokou kartu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist