FIM CEV – V Barceloně slavili vítězství Lopez, S.Garcia, Cardus a I.Garcia

Třetí podnik FIM CEV Repsol zavítal na okruh Catalunya v Montmeló, kde měli jezdci v neděli den závodu. Juniorské MS Moto3 mělo na programu dva závody, které vyhrál Alonso Lopez a Sergio García. Španěl Ricky Cardus získal zlatý double v závodech evropského seriálu Moto2 a jediné klání víkendu European Talent Cupu (ETC) v Barceloně vyhrál Iker Garcia. Z českých závodníků zajel nejlépe osmý Ondřej Vostatek v ETC, Jirka Mrkývka byl dvakrát šestnáctý ve FIM CEV Moto2 a Filip Salač bohužel skončil po nehodě z kvalifikace FIM CEV Moto3 v nemocnici, kde na něj čeká operace nohy.

První závod světového šampionátu juniorů FIM CEV Moto3 sice vyhrál Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy), ale následně dostal pětisekundovou penalizaci za vyjetí mimo stanovenou hranici dráhy, takže nakonec skončil osmý. Z vítězství se tak radoval Alonso Lopez (Junior Team Estrealla Galicia 0,0). Na druhém místě skončil Jaume Masia (CUNA DE CAMPEONES) a třetí Sergio Garcia (Junior Team Estrealla Galicia 0,0).

Druhý závod FIM CEV Moto3 vyhrál až na základě cílové fotografie Sergio Garcia (Junior Team Estrealla Galicia 0,0), jenž tak svému týmu zajistil zlatý double. Rozdílem 0,026 sekundy prohrál bitvu o vítězství Dennis Foggia, třetí je Jaume Masia. Před koncem závodu kolidovala dvojice Ai Ogura (Asia Talent Team) a Raúl Fernandez (MRW Mahindra Aspar Team). Španěl skončil v nemocnici s čtyřmi stehy na lokti.

Po víkendu v Barceloně je novým lídrem průběžného hodnocení FIM CEV Moto3 Sergio Garcia (63 bodů). Dva body ztrácí Ital Dennis Foggia,jedenáct třetí v pořadí Jaume Masia. Český závodník Filip Salač (Montáže Brož Racing Team) kvůli zranění nezávodil a v průběžném hodnocení je nyní čtyřiadvacátý.

V evropském šampionátu FIM CEV Respol Moto2 vyhrál první závod #88 Ricky Cardus (Team Stylobike). Velmi dobře odstartoval Hector Garzo (Team Wimu CNS), ale Cardus v prvním kole převzal vedení a pak už jen navyšoval náskok, který měl v cíli hodnotu přes pět sekund. Na druhé pozici závod dokončil Brazilec Eric Granado (Promoracing) a o třetí místo bojoval Steven Odendaal (NTS Sportscode T.Pro), Hector Garzo (Team Wimu CNS) a Dimas Ekky (Astra Honda Racing Team), který si nakonec šestnáct bodů vybojoval.

Také druhý závod šestistovek byl úspěšný pro Ricky Carduse, který tak získal zlatý double, když porazil rozdílem přes tři sekundy druhého v pořadí Američana Joe Robertse (AGR Team). Ten cestou za dvaceti body překonal dvojici Steven Odendaal (NTS Sportscode T.Pro) a Hector Garzo (Team Wimu CNS), který závod dokončil třetí. V obou závodech Moto2 startoval český zástupce Jirka Mrkývka (Willi Race Racing Team), jemuž se nepodařilo dosáhnout na bodované pozice a cílem projel v obou kláních šestnáctý.

Po třech závodech sezony je lídrem průběžného hodnocení Ricky Cardus (50 bodů), druhý Hector Garzo ztrácí jen tři body, třetí Eric Granado má ztrátu na vedení v podobě deseti bodů. Jirka Mrkývka je s jedním bodem průběžně dvacátý.

Jezdci a týmy série European Talent Cup jeli v Barceloně jeden závod a ten vyhrál #61 Iker Garcia (Reale Avintia Academy), jenž si na konto připsal svůj vůbec první triumf v soutěži. Koncovka byla neuvěřitelně vyrovnaná, protože druhý Andreas Perez (Reale Avintia Academy) ztratil na vítězství jen 0,069 sekundy a třetí Manuel Gonzalez (Halcourier Racing) byl jen o 0,083 sekundy pomalejší. Výborně si vedl Ondřej Vostatek (ETG Racing) jemuž patřilo osmé místo v cíli.

Po třech závodech sezony je lídrem průběžného hodnocení Manuel Gonzalez, který má na kontě 52 bodů. Sedm bodů ztrácí na vedení druhý Andreas Perez, třetí je Alex Toledo (39 bodů). Český jezdec Ondřej Vostatek je s 12 body průběžně čtrnáctý.

Čtvrtý podnik sezony přivítá španělská Valencie s dnem závodu 9.července 2017.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist