FIM CEV Repsol – Sobotní kvalifikace v Estorilu

Sezona motocyklového seriálu FIM CEV Repsol 2018 startuje závody v portugalském Estorilu. Oficiální část začala kvalifikačními jízdami v sobotu 24.března, den závodu je o den později v neděli 25.března. Pole position na startu kategorie FIM CEV Repsol Moto3 získal Manuel Pagliani, Filip Salač byl šestadvacátý. V třídě šestistovek startuje první Augusto Fernández a v European Talent Cupu má první pozici na startu Belgičan Brry Baltus. Ž českých závodníků je Ondřej Vostatek devatenáctý, Filip Řeháček osmatřicátý.

V juniorském mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 jezdci absolvovali dvě kvalifikace přičemž ta druhá byla jednoznačně nejrychlejší a na jejím základě je vytvořeno pořadí na startovním roštu. Z pole position odstartuje Manuel Pagliani (Leopard Junior), který zajel dvanáct měřených kol a přesně v tom posledním nastavil své maximum na 1'47,676 sekundy. Jen dvaatřicet tisícin ztratil na pole position Thomas Edward Booth-amos (British Talent Team), o pětasedmdesát tisícin pozadu je třetí v pořadí Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo).

Český závodník Filip Salač (Czech Talent Team Cuna De Campeones) zajel v první kvalifikaci deset kol a v tom posledním osmnáctý čas 1'54,963 sekundy. Ve druhé kvalifikaci, podobně jak jeho soupeři zrychlil, když zajel maximum na 1'49,581 sekundy, ale to mu stačilo na šestadvacátou pozici.

V evropském šampionátu šestistovek FIM CEV Repsol Moto2 vyhrál první místo na startu Augusto Fernández (EasyRace), když maximum 1'44,466 sekundy zajel už ve čtvrtém měřeném kole z deseti. Na druhou pozici se časem 1'44,624 sekundy kvalifikoval Xavier Cardelus (Team Stylobike), třetí do závodu Moto2 odstartuje Jesko Raffin (Swiss Innovative), který na prvního ztratil 0,241 sekundy. Časy do pátého místa zajeli Marcel Brennere (H43 Team Nobby-Talasur) a Ivo Lopes (ENI-Motor7-Pequeno Motos), nejlepší jezdec kategorie Superstock.

Pohárová soutěž European Talent Cup měla početné jezdecké pole v Estorilu rozdělené do dvou skupin a jejich kombinace časů určila finální postavení na startovním roštu. Nejrychlejším jezdcem sobotních kvalifikací ETC je Belgičan Barry Baltus (Reale Avintia Academy) s časem na kolo 1'52,401 sekundy. Druhý v pořadí je s dvěma desetinami ztráty Carlos Tatay (Reale Avintia Blumaq HMA), třetí Francisco Gómez (Larresport Bradol) ztratil na prvního 0,266 sekundy.

Z dvojice českých závodníků byl úspěšnější Ondřej Vostatek (IGAX Team), který zajel devatenáctý čas 1'54,620 sekundy. Filip Řeháček (IGAX) je s časem 1'56,777 sekundy osmatřicátý.

Harmonogram závodů (SEČ)

12:00 – Závod ETC (1) … 16 kol
13:00 – Závod Moto2 (1) … 18 kol
14:00 – Závod Moto3 … 17 kol
15:00 – Závod ETC (2) … 16 kol
16:00 – Závod Moto2 (2) … 18 kol

Časomíra - ZDE
VIDEO - ZDE

Výsledkový servis – FIM CEV REPSOL 2018

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
gorkin přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist