FIM CEV Repsol – Poslední kvalifikační sobota sezony

Ve Valencii je na programu poslední podnik sezony seriálu FIM CEV Repsol, kde závodí jezdci juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3, evropského šampionátu FIM CEV Repsol Moto2 a pohárové soutěže Europen Talent Cup (ETC). V kategorii Moto3 je Filip Salač s týmem Montáže Brož Racing. V šestistovkách Moto2 Karel Hanika a Jirka Mrkývka. V ETC závodí Ondřej Vostatek a Filip Řeháček. Posledním dnem závodu sezony je neděle a na programu jsou dva závody Moto3 a po jednom má Moto2 a ETC. Vše je možné sledovat v přímém přenosu.

FIM CEV REPSOL MOTO3

V juniorském mistrovství světa je o titulu rozhodnuto, protože ten si už v předchozím podniku zajistil Ital Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy). Hodně velká bitva se nyní ale odehraje o titul vicemistra, tedy o zbývající dvě pozice v Top3. Tam je celkem velký přetlak a minimální rozdíly mezi celkem čtyřmi vážnými uchazeči – Jeremy Alcoba, Vincente Perez, Alonso López, Jaume Masia. Ve hře je padesát bodů a to je stále dost.

Kvalifikační jízdy byly rozděleny na skupinu A a skupinu B. Ve skupině A zajel nejrychleji Jaume Masia (Cuna de Campeones) jehož maximum na kolo bylo 1'39,435 sekundy. Na druhé pozici skončil Dennis Foggia a třetí byl Stefano Nepa (NRT Junior Team). Ve skupině B byl na první pozici výsledkové listiny Alonso Lopez (Junior Team Estrella Galicia 0,0) s časem 1'39,723 sekundy. Druhý Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0,0) ztratil necelé dvě desetiny, třetí čas zajel Arón polanco (Leopard Junior Team). Český závodník Filip Salač (Montáže Brož Racing) odjel jen dvě kola v první kvalifikace a měl to s čtyřiadvacátým časem 1'42,212 sekundy. Důvodem proč jen dva může být buď porucha techniky nebo pád. V kombinaci časů obou skupin odstartuje do závodu z první řady trojice Alonso Lopez, Jaume Masia a Dennis Foggia. Filip Salač je ve výsledkové listině na osmačtyřicáté pozici.

FIM CEV REPSOL MOTO2

Evropský šampionát šestistovek čeká v neděli bitva o titul mistra Evropy. K dispozici je jediný závod, posledních pětadvacet bodů. Lídrem průběžného hodnocení je Brazilec Eric Granado (Promoracing), jehož náskok na druhého Ricky Cardúse (Team Stylobike) představuje šestnáct bodů. Brazilec to myslí z titulem vážně a do závodu vyrazí z pole position. Kvalifikaci vyhrál časem 1'35,398 sekundy. Na druhé pozici je Héctor Garzo (Team Wimu CNS) a třetí startuje Ricky Cardús. Oba aspiranti na titul tak do závodu vyrazí z první řady.

Ve Valencii jede v šestistovkách dvojice českých závodníků. Karel Hanika (Willi Racing Team) se do závodu kvalifikoval třináctým časem 1'37,344 sekundy. S týmem Stratos nastoupil do závěrečného podniku Jirka Mrkývka, bývalý jezdec Willi Racing Team, jenž si v sobotu dojel s maximem na 1'40,995 sekundy pro jednadvacátou pozici na startu. Uvidíme v závodu, jak se oběma českým závodníkům povede. Rozhodně je cílem dosáhnout na body a škoda jen, že se jede jen jeden závod.

EUROPEAN TALENT CUP

V pohárové soutěži European Talent Cup jde v neděli o celkového vítěze a zajímavá bitva se také rýsuje o konečnou Top3. Lídr průběžného hodnocení Manuel González (Halcourier Racing) má náskok dvaceti bodů, ale ve hře je bodů pětadvacet, takže rozhodnuto zatím není. Jezdci v sobotu odjeli dvě kvalifikace. Pole position si časem 1'42,859 sekundy vybojoval Francisco Gomez (Team Larresport). Z druhé pozice do závodu odstartuje Brazilec Meikon Kawakami (PlaystationLaglisse). Poslední místo v první řadě získal Andreas Perez (Reale Avintia Academy Team). Manuel González do závodu vyrazí sedmý.

Český závodník Ondřej Vostatek (ETG Racing) se do závodu kvalifikoval jedenáctým časem. Ten zaznamenal ve druhé kvalifikaci, kde zajel osmé nejrychlejší kolo 1'43,748 sekundy. Druhý český zástupce Filip Řeháček (Igax Team) nastavil své maximum na 1'47,214 sekundy, což mu stačí na dvaatřicátou pozici kombinace obou sobotních kvalifikací.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Závody lze v přímém přenosu sledovat - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist