FIM CEV Repsol – Kvalifikační sobota na MotorLand Aragónu

Sobotní kvalifikace určily pořadí na startech nedělních závodů všech tří šampionátů. Pro pole position si v třídě Moto3 zajel velký favorit na celkové vítězství Dennis Foggia. V třídě šestistovek je první Ricky Cardús a v závodech European Talent Cupu odstartuje první Manuel González. Z českých závodníků si nejlépe vedl Ondřej Vostatek (ETC), který si vybojoval druhou řadu. Karel Hanika (Moto2) byl dvanáctý, Filip Salač (Moto3) pětadvacátý.

FIM CEV Repsol Moto3

Mistrovství světa juniorů má podobně jak ostatní dvě soutěže seriálu FIM CEV Repsol na programu poslední tři závody sezony. Jeden teď v neděli v Aragonii a dva ve finále roku, které se jede v listopadu ve Valencii. Do jediného závodu předposledního víkendu sezony tak z první pozice odstartuje Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy), který zajel nejrychlejší čas 1'58,158 sekundy v sobotu odpoledne. Ital může už v neděli oslavit první titul mistra světa juniorů. Přes tři desetiny ztrácí Alonso López (Junior Team Estrella Galicia 0.0) a o šest desetin zajel pomaleji třetí v pořadí Aleix Viu (42Motorsport), který zároveň uzavře první řadu na startu. Posledním jezdcem v jedné sekundě je třináctý Charlie Nesbitt (Junior Team Estrella Galicia 0.0).

Jezdec z Red Bull Rookies Cupu Filip Salač (Montáže Brož Racing Team) je jediným zástupcem České republiky v mistrovství světa. Dopoledne zajel v první kvalifikaci osmnáctý čas 2'00,333 sekundy, odpoledne už nezrychlil, takže si do závodu vyjel pětadvacátou pozici na startu.

FIM CEV Repsol Moto2

Mistrovství Evropy šestistovek má v neděli celkem dva závody a do každého z nich odstartuje z první pozice Ricky Cardús (Team Stylobike), jehož sobotní maximum na kolo je na hodnotě 1'53,920 sekundy. Španěl byl nejrychlejší dopoledne, odpoledne už nezrychlil, přesto mu to stačilo na zisk předposlední pole position sezony. Jako druhý se do závodu kvalifikoval lídr průběžného hodnocení Brazilec Eric Granado (Promoracing), jehož ztráta na prvního činí dvě desetiny. Poslední místo v první řadě na startu si pro sebe utrhl Američan Joe Roberts (AGR Team), který byl na rozdíl od prvních dvou nejrychlejší až odpoledne.

Jediným zástupcem České republiky je Karel Hanika (WilliRace Racing Team). Brněnský závodník byl dopoledne v první kvalifikaci sedmý s časem 1'55,950 sekundy. Odpoledne ale neměl žádné měřené kolo, takže v kombinaci časů je dvanáctý, což znamená čtvrtou řadu na startu.

European Talent Cup

Kvalifikaci evropského poháru mladých talentovaných závodníků vyhrál časem 2'03,474 sekundy Manuel González (Halcourier Racing). Na druhé pozici je Brazilec Meikom Kawakami (PlayStation LaGlisse Academy) a jako třetí do závodu odstartuje Andreas Pérez (Reale Avintia Academy).

Z českým závodníků zajel nejrychleji Ondřej Vostatek (ETG Racing), který byl dopoledne s časem 2'04,289 sekundy pátý. Odpoledne zajel čtvrtý čas v pořadí 2'04,029 sekundy, který představoval zlepšení a start z druhé řady. Petr Svoboda (Blumaq HMA Racing) ztrácel po první kvalifikaci 3,3 sekundy a odpoledne už bohužel nezrychlil. Po první kvalifikaci byl Filip Řeháček (IGAX Team) třicátý a ani jemu se už odpoledne zrychlit nepodařilo. Přesné pořadí na startu doplníme jakmile bude k dispozici.

Výsledky -

Neděle 8.října 2017 je dnem závodů. TV přenosy jednotlivých klání lze živě sledovat - ZDE

Časový harmonogram – MotorLand Aragón
Neděle, 8.října 2017 – Aragonie, Španělsko

11:00 – Moto2-- Závod 1 (16 kol)
12:00 – European Talent Cup – Závod 1 (14 kol)
13:00 – Moto3 – Závod (15 kol)
14:00 – Moto2 – Závod 2 (16 kol)
15:00 – European Talent Cup – Závod 2 (14 kol)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist