FIM CEV Repsol – Juniorským mistrem světa je Ital Foggia

V předposledním podniku motocyklového seriálu FIM CEV Repsol v Aragonii se rozhodlo o titulu juniorského mistra světa, kterým je Dennis Foggia. Ital už v příštím roce pojede v seriálu Grand Prix. V třídě Moto2 zůstávají dva jezdci, kteří bojují o titul a to Eric Granado a Ricky Cardús. V pohárové soutěži European Talent Cup je ve hře o titul rovněž dvojice Manuel González a Meikon Kawakami. Filip Salač (Moto3) bodoval dvanáctým místem, Karel Hanika (Moto2) si z Aragonie odváží body za čtrnácté a desáté místo v cíli a v závodech European Talent Cupu bodoval pouze Ondřej Vostatek. Závěrečný podnik sezony je v listopadu ve Valencii.

FIM CEV Repsol Moto3

Jezdci mistrovství světa juniorů jeli v Aragonii jen jeden závod, který ale mohl rozhodnout o tom, kdo získá první titul šampiona. A skutečně rozhodl. Závěr klání byl strhující, protože se o vedení v závodě přetahovali čtyři závodníci. Vyhrál zcela překvapivě Jaume Masia (Cuna De Campeones), který si na konto připsal své vůbec první vítězství v šampionátu. Na druhém místě skončil Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy), který na vítězství ztratil jen osmdesát tisícin. Přesto Ital mohl slavit, protože díky tomu má titul mistra světa jistý. Třetí v cíli byl Japonec Kazuki Masaki (Asia Talent Team).

Výborný závod zajel Filip Salač (Montáže Brož Racing Team), který startoval až čtyřiadvacátý, ale dokázal projet polem a bodovat dvanáctým místem v cíli. Škoda zranění v úvodu sezony, mohl to být pro jezdce i tým zajímavý premiérový rok. Každopádně poslední podnik sezony je ve Valencii a tam jsou na programu poslední dva závody a další možnost si spravit chuť.

Výsledky (Závod) - FIM CEV Repsol Moto3 race.pdf

FIM CEV Repsol Moto2

Jezdci evropského šampionátu šestistovek jeli v neděli celkem dva závody. Ten první vyhrál Španěl Ricky Cardús (Team Stylobike), který porazil rozdílem dvou desetin Jihoafričana Stevena Odendaala (NTS SportScode T.Pro). Na třetí pozici závod dokončil lídr průběžného hodnocení Eric Granado (Promoracing).

Ve druhém klání hned v úvodu nastavil rychlé tempo Američan Joe Roberts (AGR Team), ale kolidoval s Jihoafričanem Stevenem Odendaalem a pro oba závod skončil. V případě Jihoafričana bohužel i jeho šance bojovat ve Valencii o titul. O ten teď usiluje dvojice závodníků, jenž dělí šestnáct bodů a právě tito jezdci druhý závod dokončili na prvních dvou místech. Vyhrál Brazilec Eric Granado (Promoracing), druhý skončil Ricky Cardús (Team Stylobike). Třetí projel cílem Španěl Hector Garzó (Team Wimu CNS).

V prvním závodě jel premiéru Karel Hanika (Willirace Racing Team), který bodoval čtrnáctým místem v cíli. Ve druhém závodě byl brněnský jezdec desátý a jeho premiérový podnik FIM CEV Repsol byl v jeho podání rozhodně produktivní.

Výsledky (Závod 1) - FIM CEV Repsol Moto2 Race1.pdf
Výsledky (Závod 2) - FIM CEV Repsol Moto2 Race2.pdf

European Talent Cup

Jezdci pohárové soutěže mladých talentů jeli v neděli celkem dva závody. Ten první byl hodně komplikovaný, protože byl celkem dvakrát zastaven červenými vlajkami po nehodě závodníků. Poprvé to byl bohužel Ondřej Vostatek (ETG Racing), který havaroval v devátém kole závodu na celkem čtrnáct kol. Motorka zůstala ležet na dráze, ale jezdec naštěstí odešel z místa pádu po svých. Restart byl stanoven na pět kol. Ve čtvrtém ale došlo k pádu trojice Daijiro Sako (Blumaq HMA Racing), Adrián Férnandez (H43Team Nobby) a Iker Garcia (Reale Avintia Academy). Jednoho z nich odnesli na nosítkách a závod v posledním kole zastavili. Z vítězství se těšil Alejandro Rodríguez (Team Honda Impala). Druhý byl Joan Uviňa (Grupo Machado-CAME) a třetí projel cílem Meikon Kawakami (Playstation Laglisse Academy).

Koncovka druhého závodu byla nesmírně vyrovnaná. Konečně se jelo na plný počet kol a první tři v cíli dělilo devětapadesát tisícin. Z vítězství se radoval Brazilec Meikon Kawakami (Playstation Laglisse Academy), druhý projel cílem Andreas Pérez (Reale Avintia Academy) a třetí byl Francisco Gómez (Team Larresport).

Do prvního klání startoval Ondřej Vostatek pátý, ale závod nedokončil podobně jako Petr Svoboda (Blumaq HMA Racing). Cílem projel pouze dvaadvacátý Filip Řeháček (IGAX Racing). Ve druhém klání si Ondřej Vostatek spravil chuť a bodoval sedmým místem. Petr Svoboda byl osmnáctý a závod tentokrát nedokončil Filip Řeháček.

Výsledky (Závod 1) - European Talent Cup Race 1.pdf
Výsledky (Závod 2) - European Talent Cup Race 2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist