FIM CEV – Poslední víkend sezony ve Valencii, Hanika startuje druhý

Jen před týdnem ve Valencii uspořádali závěrečné kolo seriálu Grand Prix společně s předsezonními testy MotoGP a už tento víkend tam zamířil seriál FIM CEV Repsol. Ten v třídě Moto2 a Superbike nabízí evropský šampionát a třída Moto3 je juniorským mistrovstvím světa. V třídě Moto3 závodí český jezdec Karel Hanika, který si v sobotních kvalifikacích vybojoval druhé místo na startu posledních dvou závodů. Nechybí ani Filip Salač, který do závodu odstartuje čtyřicátý.

V třídě Moto3 ještě není rozhodnuto o titulu mistra světa. Ve hře je stále rovných padesát bodů a o světový titul bojuje Lorenzo Dalla Porta (Laglisse Academy) a Marcos Ramirez (Leopard Junior Stratos). Italský závodník Dalla Porta jel závěr sezony seriálu Grand Prix v barvách stáje SKY Racing Team VR46 a vedl si velmi dobře. Podobně je v juniorském šampionátu, kde mu s celkem 191 body patří vedoucí pozice průběžného hodnocení. Náskok na druhého má Ital jen čtrnáct bodů, což je s ohledem na dva závody ve Valencii velice malá výhoda. Získat titul bude chtít průběžně druhý Ramirez. Španěl zatím v sedle KTM vybojoval 177 bodů a o druhé místo už rozhodně nepřijde, protože na třetího Japonce Kaito Toba (Asia Talent Team) najel výhodu 74 bodů.

V sobotu jeli jezdci Moto3 ve Valencii kvalifikační jízdy a byli rozděleni do dvou skupin. Kombinací časů skupin A a B pak bylo dosaženo pořadí na startovním roštu, který čítá celkem 46 závodníků. Díky času z první kvalifikace 1'39,489 sekundy odstartuje z pole position španělský závodník Marcos Ramirez. Pro Španěla první zářez a šance, jak získat titul mistra světa.

Druhý do závodu startuje #92 Karel Hanika (Freundenberg Racing Team). Brněnský závodník nastavil své maximum na hodnotu 1'39,613 sekundy a má skvělou první řadu. Tu v neděli uzavře třetí v pořadí Lorenzo Dalla Porta. Druhý český závodník v poli je mladý Filip Salač (HMA Llimsual Racing), jemuž kvalifikační časy určili čtyřicátou pozici na startu.

V mistrovství Evropy Moto2 zajel čas 1'35,724 sekundy #44 Steven Odendaal (AGR Team), jistý evropský šampion, který si tímto výkonem zajistil start z prvního místa na startu. O druhé místo v ME bojuje Francouz Alan Techer (NTS T PRO) s Japoncem Tetsuta Nagashimem (Ajo Motorsport Academy). A právě tito dva závodníci si vybojovali start z první řady jen v opačném pořadí. Pro druhý čas 1'36,127 sekundy zajel Japonec Nagashima, třetí je Techer s maximem na 1'36,447 sekundy. Šestistovky jedou jen jeden závod, takže maximum je pětadvaceti bodech.

V třídě Superbike je o titulu mistra Evropy rozhodnuto, protože ten už s předstihem získal Carmelo Morales (Yamaha Laglisse). Španěl má na kontě 220 bodů a náskok 27 bodů, který není v dosahu jeho soupeřů. Druhý v pořadí Maximilian Scheib (Targobank EasyRace SBK Team) má své také jisté, protože ani jeho nemůže nikdo ohrozit. Bude se tak bojovat o třetí místo a to mezi Alejandro Medinem (Leopard Yamaha Stratos) a Anthony Delhallem (JEG Racing).

Co se týče kvalifikačních jízd, tak první místo na startu získal #7 Maximilian Scheib s časem 1'35,553 sekundy. Druhý odstartuje Carmelo Morales a třetí Anthony Delhalle. Do druhé řady se na čtvrtou pozici kvalifikoval Alejandro Medina, takže bitva o celkové třetí místo může začít. Superbiky mají na programu jeden závod.
 

FIM CEV Repsol – Harmonogram dne závodu ve Valencii:

Přímé přenosy - ZDE

11:00 - Moto3 - Závod (18Kol)
12:00 - Moto2 - Závod (19Kol)
13:00 - Superbike - Závod (19Kol)
14:00 – Moto3 - Závod (18Kol)
15:00 - Kawasaki Z Cup - Závod (19Kol)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist