Filip Salač míří s českým týmem Montáže Brož do juniorského MS

Ve středu proběhlo na půdě Automotoklubu České republiky slavnostní představení nové sestavy pro světový šampionát juniorů v závodech silničních motocyklů, což je seriál FIM CEV Repsol Moto3. Zajímavostí a rozhodně pozitivním bodem je fakt, že se jedná o ryze českou sestavu. Jezdcem je Filip Salač, který do světového šampionátu vstoupí v barvách týmu Montáže Brož. Cílem je samozřejmě získat co nejlepší výsledky a postup do mistrovství světa série Grand Prix.

Filip Salač pokračuje ve šlépějích svého otce, jenž jezdil okruhy a motorsportu se tudíž začal věnovat již v útlém dětství. Je žákem 6. třídy Základní školy v Mladé Boleslavi, kde navštěvuje sportovní třídu. Díky usilovné snaze svého otce se stal studentem prestižní španělské školy Cuna de Campeones, kde jako jediný cizinec získal titul mistra v kategorii MINI MOTO GP 110. Také řada jeho dalších úspěchů na Mistrovství světa a Evropy, kde byl věkově vždy jeden z nejmladších, je pro mnohé začátečníky velkou motivací a věříme, že Českou republiku bude v nabité konkurenci hrdě a s velkým nasazením reprezentovat dále v roce 2017.

Na tiskové konferenci byl dnes představen nový, ryze český tým ve složení Filip Salač, český jezdec, partneři a Autoklubu ČR. Pro Filipa to tak bude velmi náročná závodní sezona, která se opět pojede nejen ve Španělsku, ale i v dalších zemích Evropy. V Red Bull MotoGP Rookies cupu ho čeká celkem sedm závodních víkendů (13 závodů) a v seriálu FIM CEV REPSOL Moto3 jich bude osm.

„Filipovým velkým snem je dostat se jednou do Moto GP a my jsme moc rádi, že můžeme být součástí jeho nadějné a dobře našlápnuté kariéry. Jeho úspěchy motivují mladé začínající jezdce a ti jsou pro českou závodní motocyklovou scénu jedni z nejdůležitějších,“ uvedl prezident Autoklubu ČR, Jan Šťovíček.

„Čeká nás určitě těžká sezóna," prozradil Filip Salač. „Budu závodit i proti jezdcům, kteří jedou mistrovství světa, ale i proti klukům se kterýma jezdím RedBull Rookies Cup. Těším se na to.”

Majitel týmu Jiří Brož k nové éře v seriálu FIM CEV Repsol Moto3 uvedl: „Filipa již podporujeme delší dobu jako mladého nadějného jezdce a musím říct, že do téhle doby mě nezklamal. Postupuje systematicky, je do závodů zapálený a má to správné závodnické srdce. Doufá, že bude stále stejně růst a dělat radost nám všem. V další sezóně bude manažerem týmu Martin Vitík, který má letité zkušenosti ze závodů Mistrovství světa, vkládáme tak společně s ním do Filipa velké naděje a doufáme, že se mu bude dařit jak v Juniorském Mistrovství světa, tak v RedBull Rookies cupu .”

“Těší mě, že motocyklová federace má zájem podporovat mladé jezdce,“ uvedl Martin Vitík, manažer týmu. „V našem případě Filipa Salače. Za celý tým můžu říct, že jsme velice dobře technicky vybaveni. Podařilo se nám zakoupit letošní model KTM RC250GP, na které jel v této sezóně Philipp Öttl. S tímto motocyklem v letošním roce vybojoval poleposition v texaském Austinu a také nejrychlejší kolo v závodě na RedBull Ringu. Techniku i jezdce máme tedy skvělé, nyní nás čeká mnoho tvrdé práce, abychom do nadcházející sezóny vyrazili stoprocentně připraveni”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist