Do úvodního podniku CEV Montáže Brož nenastoupí

O nadcházejícím víkendu je na programu zahajovací podnik seriálu FIM CEV Repsol 2014, který se odehraje na dráze jihošpanělského Jerezu. V tomto prestižním motocyklovém šampionátu má Česká republika na soupisce startujících tým Montáže Brož Racing s jezdcem Miroslavem Popovem, který ale kvůli zranění v Jerezu nepojede.

Začátkem března si Miroslav Popov způsobil zranění lokte levé ruky při hodině tělocviku, což nejdřív vypadalo na vykloubení, ale podrobnější vyšetření nakonec diagnostikovala poškození vazů, což si vyžádalo operaci. Tým Montáže Brož byl nucen zrušit testy v rámci předsezonní přípravy CEV a nakonec nenastoupí ani do prvního závodu sezony.

Ohledně současné situace východočeského týmu a jejich jezdce Miroslava Popova, hovoří níže uvedena tisková zpráva stáje Montáže Brož Racing:
První závod španělského mistrovství CEV Repsol musí Montáže Brož Racing Team vynechat ze zdravotních důvodů. Jak jsme informovali již dříve, Míra Popov je po operaci a bohužel dosavadní průběh léčby neumožňuje účast na prvním závodě španělského mistrovství CEV Repsol.

Operace proběhla úspěšně, ale následná rehabilitace vyžaduje delší čas, aby byl Míra v perfektní kondici. V současné době má Míra loket v sádře, ale v blízké době by sádru měla nahradit ortéza a s ní bude moci již začít cvičit.

Díky této zdravotní komplikaci musel tým změnit svůj původně ohlášený kalendář. Vzhledem k tomu, že jsme neabsolvovali žádný z plánovaných předsezónních testů, musíme nyní aktuálně zařadit více testování. Nejbližší test je naplánován na 21. až 23.dubna, další bude od 30.dubna 1.května a poslední test, ve spolupráci s naší partnerskou agenturou RaceTrack, proběhne ve dnech 7. a 8.května. Všechny tyto testy se uskuteční na okruhu v Brně.

V současné chvíli je pro nás výhodou, že další závod CEV Repsol se koná až 8.června na okruhu Aragon. Do té doby by měl být Míra v pořádku po zdravotní stránce a měli bychom mít najeto i dostatečné množství testovacích kilometrů.

„Je mi moc líto, že se nebudeme moc s týmem účastnit prvního závodu CEV, který se koná v Jerezu již tento víkend,“ uvedl Miroslav Popov. „Bohužel můj zdravotní stav to nedovoluje a stále mám ještě sádru a absolutně nerozcvičený loket. Teprve tento pátek mi doktor bude sundavat sádru a dávat ortézu, se kterou pomalinku začnu loket rozcvičovat a postupně se plně připravovat na další závod v Aragonu. A hlavně bych se chtěl omluvit celému týmu a sponzorům za toto ztížení sezóny, ale doufám, že do sezóny dáme vše :))“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist