CEV: Sezona startuje v Jerezu

Pod hlavičkou Mezinárodní motocyklové federace (FIM) zahájí letošní sezonu španělský motocyklový seriál – FIM CEV Repsol International Championship 2014. Do sezony vstupuje celkem 137 závodníků čtyř motocyklových tříd Moto3, Moto2/Superstock 600, Superbike a Kawasaki Z Cup.

Kapitoly článku

Kalendář motocyklového šampionátu CEV čítá celkem osm podniků s tím, že už ten nadcházející, který je v Le Mans na programu 18.května, jedou pouze jezdci a týmy Moto3. Všechny ostatní podniky (až na portugalské Algarve) jsou na španělské půdě a to na okruzích v Jerezu, MotorLand Aragónu, Albacete, Navaře a Valencii.

V třídě Moto3 je celkem šestačtyřicet závodníků čtrnácti národností, kteří startují na strojích deseti různých výrobců. Titul obhajuje Francouz Fabio Quartararo, jenž loni získal titul šampiona právě v Jerezu. Obhajoba nebude pro talentovaného Quartarara nijak snadná, protože na startovním roštu je celá řada stejně motivovaných a talentovaných soupeřů.
V třídě Moto2 je potvrzeno šestatřicet závodníků a bohužel mezi nimi chybí Miroslav Popov z české stáje Montáže Brož Racing. Jezdec z Podkrkonoší si před začátkem předsezonní přípravy poškodil vazy levé ruky a musel na operaci. Zatím má na ruce sádru, ale do druhého podniku sezony, který se jede v červnu na okruhu MotorLand Atragón, by český tým s jezdcem Miroslavem Popovem už měl zasáhnout. S jezdci třídy Moto2 budou sdílet dráhu také jezdci Superstock 600, ale ti budou bojovat o své vlastní pozice na pódiu.

V kubatuře Superbike máme pro Jerez potvrzených celkem pětatřicet závodníků. Mezi favority můžeme zařadit jezdce jako například Carmela Moralese nebo Ivana Silvu. Superbiky budou mít navíc také druhé hodnocení, kde budou jen privátní závodníci.
Osmým rokem pokračuje série Kawasaki Z Cup. Jezdci této série mají o víkendu v Jerezu na programu celkem dva závody – první v sobotu, druhý v neděli. Pole position získal Joan Sardanyons (Moto Rgas Racing Team) časem 1´56,799 sekundy. Sobotní první závod pak vyhrál Francisco Valera (Racing For Albacete) před druhým v cíli Joanem Sardanyonsem a třetím Jose Jimenezem (Wquipo Punto Moto).

V sobotních kvalifikacích bojovali jezdci všech tříd CEV o pozice na startovních roštech nedělních klání. Do prvního závodu Moto3 odstartuje z pole position Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0 - Honda NSF250RW ), který zajel čas 1´46,926 sekundy. V třídě Moto2 patří první pozice na startu Jesko Raffinovi (Pons Racing - Kalex) s časem 1´44,375 sekundy. V třídě Superbike startuje z pole position do prvního závodu sezony Kenny Noyes (PL Racing – Kawasaki), jenž zajel kolo okruhu v Jerezu časem 1´41,762 sekundy.

FIM CEV Repsol International Championship 2014
Neděle, 6.dubna 2014 - ZÁVODY (Jerez, Španělsko)

11:00 - Moto3 - 16 kol
12:00 - Superbike - 17 kol
13:00 - Moto2/Superstock 600 - 17 kol
14:00 - Moto3 - 16 kol
15:00 - Kawasaki Z Cup - 16 kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist