CEV: První závodní víkend v Jerezu

Sezonu 2014 odstartoval prvními závody španělský motocyklový seriál FIM CEV Repsol International Championship 2014. Už v sobotu odjeli první závod jezdci třídy Kawasaki Z Cup, jenž svým druhým kláním také uzavřeli nedělní program, který byl ve znamení závodů tříd Superbike, Moto2 a Moto3.

Jako první jeli v neděli závod jezdci třídy Moto3. Start byl hodinu před polednem a před jezdci bylo šestnáct kol, které jich nakonec nezvládlo jen šest z celkem čtyřiačtyřiceti startujících. Mezi jezdci, kteří závod nedokončili byl také bratr Valentina Rossiho z MotoGP, Luca Marini (Aspar VR46 Team). Jako první projel cílem obhájce titulu Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0) a devět desetin za Francouzem do cíle dorazila jeho týmová kolegyně, Španělka Maria Herrera (Junior Team Estrella Galicia 0,0). Třetí jezdec v cíli Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) už na vedoucí dvojici ztrácel necelých sedm sekund.
FIM CEV Repsol International Championship 2014
Neděle, 6.dubna 2014 - Závod Moto3

Výsledky - ZDE

Jezdci třídy Superbike startovali přesně ve dvanáct hodin. Vstup do sezony se vůbec nepovedl vítězi kvalifikace Kenny Noyesovi (PL Racing), který nezajel ani jedno kolo. Naopak si velmi dobře s konkurenty poradil jeden z favoritů Carmelo Morales (Calvo Team), který první závod sezony vyhrál rozdílem dvou sekund před Santiagem Barraganim (Team Stratos). Oba jezdci jedou na motocyklech Kawasaki, ale poslední místo na stupních vítězů už japonský výrobce nezískal, protože třetí v pořadí Ivan Silva (Targobang Motorsport) je jezdcem BMW. Cíl závodu nevidělo celkem šest jezdců.
FIM CEV Repsol International Championship 2014
Neděle, 6.dubna 2014 – Závod Superbike

Výsledky - ZDE

V závodu střední kubatury Moto2 a Superstock 600 byl nejrychlejší jezdec Moto2 Edgar Pons (Pons Racing), který v sedle Kalexu zvládl sedmnáct kol okruhu v Jerezu časem 30´05,948 sekundy. O dvě sekundy později dorazil do cíle Florian Alt (Stylobike Team Bohle) rovněž s Kalexem. Třetí jezdec Alan Techer (Targobang Motorsport) dokázal dostat na stupně vítězů motocykl Mistral 610. Pódium Moto2 bylo mezinárodní, protože první byl Španěl, druhý Němec a třetí Francouz. V soutěži Superstock 600 slavil vítězství Francouz Berlin Thibaut.
FIM CEV Repsol International Championship 2014
Neděle, 6.dubna 2014 – Závod Moto2

Výsledky - ZDE

Druhý závod třídy Moto3 byl především ve znamení souboje o vítězství v podání dvojice jezdců stáje Junior Team Estrella Galicia 0,0 – Marie Herrery a Fabia Quartarara. Oba závodníci byli v sedlech Hondy nepřekonatelní a o vítězi závodu rozhodla až cílová rovinka. Na ni vyjel z poslední zatáčky jako první Quartararo, ale jeho týmová kolegyně byla těsně za jeho zadním kolem a v posledních metrech předvedla úspěšný atak, kterým si připsala plný počet bodů za vítězství v závodu. Třetí v cíli Andrea Migno (Aspar VR46 Team) na první dva ztratil téměř osm sekund, což už je poměrně výrazná ztráta.

Další závod jedou pouze týmy a jezdci Moto3 18.května 2014 v Le Mans.
FIM CEV Repsol International Championship 2014
Neděle, 6.dubna 2014 – 2.Závod Moto3

Výsledky - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist