CEV: Pole postion slaví Quartararo, Vierge a Morales

Předposlední podnik mezinárodního mistrovství Španělska silničních motocyklů FIM CEV Repsol přivítal portugalský okruh v Algarve, kde mají na programu své závody třídy Moto3, Moto2 + Superstock 600 a třída Superbike. Kvalifikaci Moto2 absolvoval také jezdec týmu Montáže Brož Racing Miroslav Popov, který do závodu odstartuje osmnáctý.

Za krásného slunečného počasí jeli své dva kvalifikační tréninky jezdi nejnižší kubatury Moto3. Této kategorii kraluje francouzský závodník Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0), jenž když získá titul, tak v příštím roce pojede mistrovství světa hned od prvního podniku v Kataru, třebaže mu ještě nebude šestnáct. Fabio Quartararo udělal směrem k zisku titulu maximum a časem 1'48,776 sekundy vyhrál první místo na startu. Společně s ním z první řady odstartuje Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) a Ital Nicolo Bulega (Calvo Team), který byl také posledním jezdcem v jedné sekundě za Quartararem.
Oficiálně bylo potvrzeno, že Jorge Navarro, jediný jezdec, který měl ještě matematickou šanci Fabia Quartarara v jeho cestě za titulem zastavit, nebude startovat v nedělním závodu v Algarve, což znamená již nyní jistotu titulu pro Quartarara. Ten loni získal titul Moto3 jako vůbec nejmladší jezdec v historii a teď jej jako vůbec první obhájil. Navarro, který závodí s Marc VDS Racing v mistrovství světa Moto3 měl říct, že se mu ještě nevrátil motocykl z Malajsie.
V třídě Moto2 si velmi dobře vedl Španěl Xavi Vierge (Targobank Motorsport), který vyhrál oba kvalifikační tréninky a první místo na startu si zajistil výkonem 1'46,263 sekundy z dopoledních jízd. Necelé čtyři desetiny ztratil na pole position jezdec Kalexu Edgar Pons (Pons Racing) a čas do první řady na startu zajel ve druhé kvalifikaci Florian Alt (Stylobike Team Bohle Gruppe), který bude v příštím roce jezdcem třídy Moto2 v mistrovství světa. Vedoucí jezdec průběžného hodnocení Jesko Raffin (Pons Racing) startuje do závodu osmý. Nejrychlejším jezdcem kategorie Superstock 600 je devatenáctý Maximiliano Gerardo (Kawasaki Palmeto PL Racing).

Miroslav Popov (Montáže Brož Racing) zajel v první sobotní kvalifikaci osmnáctý čas 1'49,938 sekundy a ve druhé byl s časem 1'49,868 sekundy také osmnáctý, takže stejná pozice patří českému jezdci na startu nedělního závodu. V průběžném hodnocení je Miroslav Popov s třiceti body jedenáctý a stejný počet bodů také patří Russelu Gomezovi a Francisco Hidalgovi.
V superbikové kategorii vyhrál kvalifikaci Španěl Carmelo Morales (Calvo Team) časem 1'44,608 sekundy a na konto si připsal druhou pole position v řadě. Po šesti desetinách ztrácí na Moralese druhý Robertino Pietri (Kawasaki Palmeto PL Racing) a třetí jezdec BMW Ivan Silva (Targobank Motorsport). Z druhé řady odstartuje Ángel Rodríguez (Team Suzuki Speed Racing), Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto PL Racing) a Dani Rivas (Easyrace Superbike Team).

Harmonogram závodů FIM CEV Repsol 2014:
2.listopadu 2014, Algarve, Portugalsko (+1hodina)
Video - ZDE

Program dne závodu - Harmonogram.pdf

11:00 .. Moto2-Superstock 600 (17kol)
12:00 .. Superbike (17kol)
13:00 .. Moto3 (16kol)
14:00 .. Moto2-Superstock 600 (17kol)
15:00 .. Superbike (17kol)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist