CEV – Nedělní závody v Jerezu, Salač s Vostatkem vezou body

V neděli vyvrcholil šestý podnik sezony FIM CEV Repsol závody v Jerezu. Po dvě klání měli jezdci juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 a European Talent Cupu (ETC), jeden závod jeli jezdci evropské série šestistovek FIM CEV Repsol Moto2. Z českých závodníků bodoval Filip Salač v Moto3 a Ondřej Vostatek v ETC.

V prvním závodě FIM CEV Repsol Moto3 vyhrál Alonso López (Junior Team Estella Galicia 0,0), který porazil druhého Dennise Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy) rozdílem jen 0,089 sekundy. Třetí projel cílem Kazuki Masaki (Asia Talent Team). Filip Salač (Montáže Brož Racing) jel v seriálu poprvé od zranění v Barceloně a v cíli mu patřila devatenáctá pozice.

Ve druhém klání Alonso López, Dennis Foggia a Kazuki Masaki závod po pádu v posledním kole nedokončili a z vítězství se těšil Japonec Ai Ogura (Asia Talent Team). Na druhé pozici projel cílem Vicente Perez (Reale Avintia Academy) a třetí byl Makar Yurchenko (Reale Avintia Academy). Body za třinácté místo v cíli bral český závodník Filip Salač (Montáže Brož Racing). Šampionát vede náskokem šedesáti bodů Ital Foggia.

Šestistovky FIM CEV Repsol Moto2 měly v Jerezu hodně prořídlé pole, protože do závodu startovalo šestnáct závodníků a jen třináct jich projelo cílem. Vyhrál Ricky Cardús (Team Stylobike), který překonal Brazilce Erica Granada (Promoracing) rozdílem 3,6 sekundy. Na třetí pozici se umístil Steven Odendaal (NTS Sportscode T.Pro). Lídrem průběžného hodnocení je Brazilec Granado s náskokem rovných dvaceti bodů.

V prvním závodě European Talent Cupu vyhrál Andreas Pérez (Reale Avintia Academy). Bylo to ale těsné prvenství, protože druhý v pořadí Alex Toledo (Cuna De Campeonec) byl jen o 0,076 sekundy pomalejší. Třetí místo obsadil Peetu Paavilainen (H43Team Nobby). Český závodník Ondřej Vostatek (ETG Racing) byl čtrnáctý, takže na bodech. Filip Řeháček (IGAX Team) byl pětadvacátý.

Ve druhém klání si pro plný počet bodů zajel Francisco Gómez (Team Larresport), druhý byl Joan Uviňa (Grupo Machado-Came). Koncovka to ale byla znovu velmi těsná, protože rozdíl mezi prvním a druhým představoval hodnotu 0,075 sekundy. Ondřej Vostatek (ETG Racing) zajel na třináctou pozici, Filip Řeháček (IGAX Team) bvyl čtyřiadvacátý. Lídrem průběžného hodnocení je se 115 body Manuel Gonzáles (Halcourier Racing). Ondřej Vostatek je třináctý.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist