CEV: Kvalifikace v Barceloně, Popov třináctý

Čtvrtý podnik sezony zavedl jezdce a týmy mezinárodního mistrovství Španělska (CEV) na okruh Cataluyna v Montmeló, kde v sobotu absolvovali rozhodující kvalifikační tréninky. V kategorii Moto2 je český závodník Miroslav Popov, jenž si vybojoval třináctou pozici na startu.

Na jezdce třídy Moto3 v neděli čekají dva závody. To je dobrá příležitost si na konto připsat velkou porci bodů a tuto šanci se bude snažit využít lídr průběžného hodnocení Francouz Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0), který časem 1´50,135 sekundy získal první pozici na startu. Jako druhý startuje z první řady Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) a třetí Japonec Hiroki Ono (Honda Team Asia). Španělka Maria Herrera (Junior Team Estrella Galicia 0,0), která měla možnost jet v Barceloně závod mistrovství světa, startuje pátá z druhé řady společně s Jorgem Navarrem (Machado-Came Spain) a Jorge Martinem (TMR-Mahindra).
Výsledky kvalifikace - FIM CEV Repsol_Moto3 QP.pdf

22.června 2014, Závod 1 (16kol) – start 11:00 hodin
22.června 2014, Závod 2 (16kol) – start 14:00 hodin

V kategorii Moto2 vyhrál časem 1´47,243 sekundy pole position na startu závodu v Barceloně švýcarský závodník Jesko Raffin (Pons Racing). Přes dvě desetiny ztratil na první pozici na startu šestistovek Němec Florian Alt (Stylobike Team Bohle Gruppe). Jihoafričan Steven Odendaal (AGR Team) uzavírá první řadu a je rozhodně velkým kandidátem na jednu z předních pozic. Ve startovním poli je rovněž český závodník Miroslav Popov (Montáže Brož Racing), jemuž se na dráze okruhu v Montmeló podařilo zajet třináctý čas 1´49,753 sekundy, což pro české zástupce znamená start z páté řady.

V kategorii Superstock 600 je první Ferrán Casas (Team Torrentó) následován Bertinem Thibautem (Bertin Thibaut) a Jonathanem Rastreronem (BTR Competicion Barcelona) na něhož v neděli čeká závodní premiéra.
Výsledky kvalifikace - FIM CEV Repsol_Moto2 QP.pdf

22.června 2014, Závod (17kol) – start 13:00 hodin

Američan Kenny Noyes (PL Racing) získal pole position na startu superbiků časem 1´44,822 sekundy. Jako druhý vyrazí do závodu Carmelo Morales (Calvo Team) a první řadu uzavírá Ivan Silva (Targobank Motorsport), který si pozici v první řadě zajistil rychlým časem ve druhé kvalifikaci, což dokázal jen málokdo. Přesně jaké je pořadí na startu, je pořadí také v průběžném hodnocení kategorie Superbike, kde jezdce dělí jen pět bodů, protože Carmelo s Moralesem mají shodně po pětačtyřicet bodů. Do pořadí může také výrazně promluvit Robertino Pietri (Kawasaki Palmeto PL Racing) a Santiago Barragan (Team Stratos). Tito jezdci startují v pořadí ze sedmé a šesté pozice.
Výsledky kvalifikace - FIM CEV Repsol_Superbike QP.pdf

22.června 2014, Závod (17kol) – start 12:00 hodin

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist