CEV: Kvalifikace v Aragonii, Popov čtvrtý

Španělský motocyklový šampionát pokračuje třetím podnikem sezony na okruhu MotorLand Aragón. První kolo sezony jeli začátkem dubna všechny kubatury na jihu Španělska v Jerezu. V polovině května závodili pouze jezdci třídy Moto3 v Le Mans a nyní je opět španělský šampionát v kompletní sestavě na okruhu v Aragonii.

V nejslabší kategorii Moto3 si první pozici na startu vybojoval v prvním kvalifikačním tréninku vedoucí jezdec šampionátu Francouz Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0) časem na kolo 1´58,551 sekundy, ale neměl to vůbec snadné protože také ostatní byli hodně rychlí a celkem osmnáct závodníků překonalo stávající rekord šampionátu v Aragonii. Druhý je Jorge Navaro (Team Machado-Fau 55) a třetí Nicolo Bulega. Španělka Maria Herrera (Junior Team Estrella Galicia 0,0) je až devátá, takže má před sebou těžký závod, pokud ho má v plánu vyhrát.

Výsledky kvalifikace - CEV Respol Moto3 QP.pdf

8.června 2014, Závod (15kol) – start 13:00 hodin

Do závodu třídy Moto2 odstartuje z první pozice Jesko Raffin (Pons Racing), který má co dohánět po výpadku z Jerezu, kde pádem přišel nejen o umístění na stupních vítězů, ale také o důležité body. V první kvalifikaci zajel kolo časem 1´54,882 sekundy a to nikdo z jeho soupeřů nepřekonal. Druhé místo na roštu šestistovek patří Florianu Altovi (Stylobike Team Bohle Gruppe) jehož ztráta je přes jednu sekundu. Třetí v pořadí startuje Edgar Pons (Pons Racing).

Na čtvrté pozici je český motocyklový závodník Miroslav Popov (Montáže Brož Racing Team), který kvůli zranění musel vynechat první kolo v Jerezu, ale nyní je připraven bojovat o své první body ve španělském šampionátu pod hlavičkou FIM. Nejlepším jezdcem kategorie Superstock 600 je Ferran Casas (Team Torrentó).

Výsledky kvalifikace - CEV Repsol Moto2_STK600.pdf

8.června 2014, Závod 1 (15kol) – start 12:00 hodin
8.června 2014, Závod 2
(15kol) – start 15:00 hodin
V kategorii Superbike startuje z pole position Američan Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto PL Racing), který si pro nejrychlejší čas 1´52,713 sekundy zajel už v prvním kvalifikačním tréninku. Také má co dohánět, protože v Jerezu spadl a vůbec nebodoval, třebaže tam také startoval první. Dvě desetiny ztratil na první pozici na startu jezdec z Venezuely Robertino Pietri (Kawasaki Palmeto PL Racing). Třetí na startu je Ivan Silva (Targobank Motorsport), jenž ztrácí na Noyese 0,271 sekundy a na Pietriho jen čtyřiapadesát tisícin.

Výsledky kvalifikace - CEV Repsol Superbike.pdf

8.června 2014, Závod 1 (15kol) – start 11:00 hodin
8.června 2014, Závod 2 (15kol) – start 14:00 hodin

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist