Zmrzlý trénink na Sachsenringu

Velmi chladné počasí ovládlo trénink na okruhu Sachsenring, kde se jel druhý závod Středoevropského šampionátu CEMC 2013. V sobotu několikrát pršelo, vrcholem byly kroupy, které se na okruh snesly při prvním tréninku kategorie Moto1000. Michal Prášek v kubatuře Moto600 a Michal Drobný ve třídě Moto1000 na tomto okruhu startovali poprvé, takže se v sobotu s tímto náročným okruhem seznamovali. Pomohl jim Karel Pešek, který Sachsenring zná, mimo jiné z německého mistrovství IDM v roce 2009.

„Okruh je nádherný,“ prohlásil Michal Prášek, který jede na Yamaze R6. „Pouze si musíme dávat pozor, protože se jede ze zatáčky do zatáčky.“

Právě Prášek ve třídě Moto600 v prvním měřeném tréninku vyjel z dráhy, naštěstí zůstal nezraněn.

Druhý trénink pršelo, Prášek zůstal celkově dvacátý, v rámci CEMC byl sedmý. Také ve druhém tréninku třídy Moto1000 pršelo, čeští piloti nejeli.

Mezi závodníky CEMC byl v prvním tréninku (jelo se částečně na suchu) nejrychlejší Švýcar Daniel Widmer (Kawasaki ZX 10R), za ním se umístili piloti týmu IV Racing Karel Pešek, Chorvat Marco Erceq a Michal Drobný – všichni s motocykly BMW S 1000 RR.
Závodu na Sachsenringu se nezúčastnil ani jeden pilot šampionátu CEMC v kategorii Moto3 a 125 cm3.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist