Nedělní brněnské ohlasy z Masecu

Kapitoly článku

Nedělní den byl už slunečný a bez přeháněk, což bylo pro závody ideální. Karel zajel ve warm upu pouze jedno měřené kolo, ale i tak se umístil na výborné 2.pozici. Ve druhém závodě Kája neodstartoval příliš dobře,vyjel na 9.místě, ale pak se kolo od kola posouval vpřed až na 4. místo, před sebou měl skupinu tří jezdců, která před ním měla náskok, ten Kája ale sjel během dvou kol, jelikož jel téměř o dvě sekundy rychlejší čas na kolo a zajel si tak skvělý čas 2.05 a dostal se na 3. místo, poté se ale bohužel dostal do kontaktu s jezdcem před ním, předjížděl ho a už byl téměř celou motorkou před ním, když mu to nečekaně a nepochopitelně tento jezdec zavřel. Kája tedy havaroval, ale naštěstí je v pořádku, jen motorka je bohužel dost poničená.

Karel Pešek: "Warm up se mi líbil, byl dobře zajetý, šlo vidět, že si Kája odpočinul ze soboty na neděli. Do závodu jsem měl obavy ze startu, které se mi také potvrdily. Karlovi se to třikrát zvedlo a propadl se na 13 místo. Hodně mě překvapil svou stíhací jízdou, což jsem nečekal po tak náročném víkendu. Bohužel doplatil na to, že nepočítal s tvrdostí Marka Szkopka, ale závody jsou tvrdé a s tím se musí počítat. Na závěr chci poděkovat Viktoru Nossovi, že si Karla vybral do svého týmu a také celému týmu, dále panu Heinikovi za přípravu Karla, jde vidět, že to vše jde dobrým směrem."
Karel Pešek jun: "Po warm upu jsem si věřil do závodu, protože jsem objel jen jedno měřené a skončil jsem druhý. Do závodu jsem šel s tím, že chci bojovat o první místa, akorát jsem měl obavy ze startu, který se samozřejmě nepovedl, několikrát se mi to zvedlo a propadl jsem se na 13. místo. Potom začla stíhací jízda, kdy jsem v každém kole někoho předjel a zajížděl stabilně rychlé časy na kolo 2.05-2.06 a dotáhl jsem se až na vedoucí tříčlennou skupinu, kde jsem chtěl předjet Marka Szkopka po jeho chybě, když byl dlouhý, hned jsem toho využil a dostal se pod něj, ale on to vzal moc na vnitřek a zavřel mě o půl motorky a já už jsem s tím nemohl nic dělat, takže jsem spadl. Bohužel motorka byla opravdu dost zničená, nedalo se na ní pokračovat. Ale se zajetým časem jsem velmi spokojen a i s prací celého týmu, také vše pracovalo na jedničku. Chci poděkovat Michalu Drobnému, který mi pomáhá si zvyknout na BMW a je velmi ochotný."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist