Brněnský úvod pro Michala Práška

Po pátečním dešti se v sobotu na Masarykově okruhu objevilo sluníčko. Proběhly měřené tréninky a podvečer první dva závody kubatur Moto1000 a Moto600.

Měřený trénink
Ve dvou trénincích třídy Moto1000 byl nejrychlejší Polák Pawel Skopek na Yamaze R1, druhý byl Dán Jan Christiansen a třetí Švýcar Jacgues Schmid (oba na BMW S 1000R). Mezi českými piloty CEMC byl čtvrtý Michal Drobný, pátý Karel Pešek a šestý Patrik Vostárek – všichni z týmu IV Racing Viktora Nosse na strojích BMW S 1000R.

Velkou radost českým fandům udělal v kubatuře Moto600 Michal Prášek na Yamaze R6, který byl tréninku nejrychlejší. Následovali Polák Marek Szkopek a Švýcar Lars Lanfranchie – všichni na Yamahách R6. Mezi piloty CEMC se prosadil také šestý Jakub Jantulík na Yamaze R6.
Ve třídě Moto3 byl v měřeném tréninku nejrychlejší Ladislav Chmelík z týmu Moto FGR na motocyklu FGR Moto3.


Neúspěch pilotů stáje IV Racing

Před startem závodu třídy Moto1000 se zdrželi přípravou motocyklů čeští piloti stáje IV Racing Patrik Vostárek, Karel Pešek, Michal Drobný a Chorvat Marko Erceg. Do zahřívacího kola odjeli z boxů a byli potrestáni penalizací 20 sekund za to, že se zařadili na svá místa na roštu, přitom měli startovat ze zadních pozic. Jelo se 17 minut + 2 kola a cíli závodu po 11 kolech bylo pořadí Vostárek, Szkopek, Pešek, Drobný a Erceg, jenže penalizace 20 s znamenala v cíli pořadí Szkopek, Švýcar Schmid a Dán Christiansen, Vostárek skončil pátý, Pešek šestý a Drobný sedmý. Pawel Szkopek (*6.8.1975) řídí Yamahu R1, kterou v roce 2012 pilotoval v mistrovství Německa IDM Matěj Smrž.

Napínavý závod Moto600
Nejrychlejší pilot třídy Moto600 Michal Prášek byl po startu závodu druhý za Švýcarem Lanfranchiem, kvůli havárii v úsek stadionu však byl závod zastaven červenou vlajkou. Druhý start vyšel Práškovi bezchybně, Michal bojoval s Poláky Markem Szkopkem (bratr Pawla Skopka) a Zielinskym – všichni jeli na Yamahách R6. Ve stoupání do cíle Marek Szkopek Práška předjel, ten mu ale předjížděcí manévr vrátil a do cíle přijel s náskokem pouhých 0,235 sekundy. Páté místo obsadil Jakub Jantulík, prvních pět pilotů startovalo s Yamahami R6.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist