Úvodní závody CSC, SSC a CEC2

Je dvanáctý duben, pár minut před půl šestou se rozburácely motory a do první pravé se v Brně rozjelo dvanáct odhodlaných jezdců. Proč jen dvanáct a proč to odhodlání? V našem prvním letošním dni, který byl spjat se závody, nás krom nízkých teplot začal od brzkých dopoledních hodin provázet déšť, který značně zeštíhlil pole bojovníků v Czech Superstock Cupu z původních pětačtyřiceti až na zmiňovaných dvanáct.

Od startu šla nejlépe silná trojice na litrech – Marek Hartl, Václav Eigl a Miro Sloboda. Mezi trojku litrů se dokázal vměstnat, a jako vodní specialista se šestkou taky držet krok, Petr Zrzavý. Petr si tak díky svému suverénnímu výkonu vyjel zasloužené vítězství v supersportech, o druhém místě bylo již téměř rozhodnuto, až do posledního kola to vypadalo, že si stříbrnou plaketu a pohár za druhé místo odveze Daniel Brož, jenže ten si dvě zatáčky před cílem na vodě ustlal a přenechal tak svojí pozici Jozefu Papovi. Miroslav Sloboda byl nakonec tím, kdo se v litrech smál naposled a na vodě i nejlíp. V tomto vodou prolitém závodě zvítězil před Markem Hartlem, kterého při závodě potkaly peripetie s helmou a třetím v cíli Kurtem Tetalem.
V hodnocení Slovak Superstock Cupu, který od letoška pořádáme ve spolupráci se serverem moto-racing.sk , zvítězila v supersportech slovenská stálice našich okruhových akcí Milan Murgaš. Druhé místo obsadil Denis Zimmermann a třetím v cíli byl Pavol Zimmermann.

CSC SBK:

1.Miro Sloboda
2.Marek Hartl
3.Kurt Tetal
4.Tomasz Nieszporek
NF Jan Kalčík
NF Václav Eigl

CSC SSP:

1.Petr Zrzavý
2.Jozef Papp
3.Milan Murgaš
NF Daniel Brož

SSC SSP:

1.Milan Murgaš
2.Denis Zimmermann
3.Pavol Zimmermann


CEC2

Ve dvouhodinovém závodě, které pořádáme pro dvoučlenné týmy jezdců bez závodní licence, se sešla pětatřicetičlená startovní sestava. Jeden z týmů, st.č. 17 Pneumoto.cz Racing, se však kvůli pádu v zaváděcím kole nedostavil na start. Mezi jednadvaceti superbikovými týmy se dokázal nejlépe prosadit tým s číslem 101 go4print.eu Racing Team ve složení David Zdražil a Michal Kropáček, vítězové nechali za sebou po dvou hodinách druhý tým kategorie SBK, dvojici Bikes4Life1 (tentokrát ve sloužení Daniel Havlín a Miloš Hlaváček) o více jak minutu, třetí příčku obsadilo duo z Bikes4Life2 (Martin Vlček a Petr Dufek).
Supersportům vládli pánové z estonského Motomania Racing Teamu, druzí byli Okruháři.cz ve složení David Vejmola a Roman Kadlčík, třetí místo obsadil tým MZ Moto Racing Team-Ninja moto (s jezdci Pavolom Zimmermannom a Peterem Smetanou).
Kategorie Naked,obsazena třemi týmy, které dorazily do cíle bez změny pořadí oproti kvalifikacím. Nejlepším mezi naháči byl tým Manitera Group Racing ve složení Jan Pabouček a Vojtěch Bystričan, před HTVZracing-N s jezdci Hynkem Brychtou a Tomášem Hlaváčkem a třetími byli Black Dogs Racing, Petr Kočí a Martin Haušild.. I vzhledem k počasí, které nepřálo, bylo příjemným překvapením, že cíl neviděli v dešti pouze čtyři týmy. Nejlepší čas na jedno kolo v deštivém závodě měl hodnotu 2:37,956.
Pádů v závodě nebylo zase tolik, přesto rozhodly například o tom, že cíl neviděla dvojice týmu V-2.cz se startovním číslem 977. Jejich výkony po kvalifikacích dávaly šanci k umístění na bedně, ale pád v úseku čtyři po třiceti minutách závodu byl pro ně osudný, byť svůj boj nevzdali, klasifikováni nakonec stejně nebyli. Ačkoliv neupadli, cíl závodu neviděli ani pánové z týmu č.77 Hobby Club Brno, Po pádu šest minut před koncem nefinišoval tým č.28 DPT Superbike a po pádu v úseku osm nedokončil závod ani tým č.54 HTVZracing-S.

Výsledky

SBK:

1. 101 go4print.eu Racing Team
2. 69 Bikes4Life1
3. 9 Bikes4Life 2
4. 333 Café Racer
5. 888 Dafit s.r.o.

SSP:

1.292 Motomania Racing Team
2. 30 Okruháři.cz
3. 363 MZ Moto Racing Team – NINJA MOTO
4. 4 Ohňostroje SIPO
5. 1 MR RACING

Naked:

1. 95 Manitera Group Racing
2. 64 HTVZracing-N
3. 24 BLACK DOGS RACING

Informace o redaktorovi

Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist