Třetí závod CEC na Slovakiaringu - něco skutečně neobvyklého

Kapitoly článku

Sobotní podvečer 29.5.2010 patřil na Slovakiaringu závodům Czech Superstock a Slovak Superstock Cupu, které pořádá agentura IVRacing.
K závodu šestistovek nastoupilo celkem 31 jezdců. Své kvality nakonec potvrdil Josef Pončík, který si bezchybnou jízdou zajistil vítězství o celých osm vteřin před Peterem Dobřanským. Třetí v cíli skončil David Coufal se ztrátou dalších devíti sekund.
V hodnocení SSC 600 se stal vítězem Peter Dobřanský, který pojel letitého účastníka našich akcí Milana Murgaše. Pohár za třetí místo obdržel z rukou Michala Filly a Viktora Nosse Oto Ostrožlík.
Situace před závodem litrových štoků bylo trochu zamotanější, kvalifikační limit nebyl totiž jediným kritériem závody, protože startovní listina čítala více jak šedesát jmen a propustnost trati byla 48 jezdců. Startovní rošt závody byl tak nabitý až po strop sliboval pěkné závody.
Předpoklad všichni zúčastnění maximálně naplnili a bylo na co koukat. V mezinárodní konkurenci byl suverénem CSC 1000 rakouský účastník Alpe Adria šampionátu Stefan Schrammel. Jedenáct vteřin za rakušanem dojel do cíle polský jezdec Pawel Gorka a jako nejlepší z českých jezdců dojel do cíle Petr Koluch o dvě vteřiny před Přemkem Glinzem.
Nejlepším v hodnocení slovenských jezdců byl nakonec Miro Sloboda, před svým týmovým kolegou z týmu Vangelas.com Alexem Urbanem a třetím Samuelem Bahnou.
V litrech byl opět hodnocen i pohár „Seniorů“, tedy jezdců s výrobním rokem 1969 a níž. Nejlepším mezi „Old Boys“ byl Alex Urban, druhý skončil Ruda Havelka a třetí místo obsadil Lausitzu Tomáš Mysliveček, vítěz z Lausitzu.
Výsledky závodů:

CSC600:
1.Josef Pončík
2.Peter Dobřanský
3.David Coufal
4.Milan Murgaš
5.Josef Papp
SSC600:
1. Peter Dobřanský
2.Milan Murgaš
3.Oto Ostrožlík
CSC1000:
1.Stefan Schrammel
2.Pawel Gorka
3.Petr Koluch
4.Přemek Glinz
5.Miroslav Sloboda

SSC1000:
1. Miroslav Sloboda
2.Alexander Urban
3.Samuel Bahna

Senior Cup:
1.Alexander Urban
2.Ruda Havelka
3.Tomáš Mysliveček

Informace o redaktorovi

Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist